header

מתכון לפנפורטה עם תאנים מיובשות ואגוזים

מתכון לפנפורטה - קינוח איטלקי מסורתי שמשמעות שמו "לחם חזק". הקינוח, אשר עמוס בתאנים ואגוזים, הוא תענוג בריא אשר ימלא אתכם באנרגיה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפנפורטה עם תאנים מיובשות ואגוזים
רכיבים לפנפורטה:
תאנים מיובשות - ½1 כוסות (קצוצות דק)
אגוזי לוז - 1 כוס (קלויים וקלופים)
שקדים - 1 כוס (קלויים)
קמח - ⅔ כוס
סוכר - ⅔ כוס
דבש - ½ כוס
אבקת קקאו - 2 כפות (לא ממותקת)
גרידת תפוז - ½2 כפיות
זרעי שומר - 2 כפיות (מעוכים קלות)
קינמון - ½ כפית
ציפורן - ⅛ כפית (כתושה)
חמאה - מעט
אופן הכנת הפנפורטה:
  1. חממו תנור ל-150° מעלות, וקצצו את האגוזים והשקדים בצורה גסה.
  2. על תבנית קפיצית בגודל 25 ס"מ מרחו שכבת דקה של חמאה ופזרו מעט קמח.
  3. ערבבו בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, גרידת התפוז, זרעי השומר, הקינמון והציפורן. הוסיפו את האגוזים והתאנים וערבו היטב.
  4. בסיר קטן על אש נמוכה, ערבבו את הסוכר והדבש. הגבירו את האש לרמה בינונית ובשלו, בלי לערבב, כ-6 דקות.
  5. בזריזות, מזגו את הדבש על תערובת האגוזים וערבבו עד שכל המרכיבים היבשים כוסו בדבש. (הדבש אמור להיות צמיגי מאוד).
  6. העבירו את תערובת הדבש והאגוזים לתבנית המוכנה, הרטיבו את האצבעות והדקו את התערובת בתבנית.
  7. אפו כ-35 דקות, עד שהתערובת תתרומם מעט ותדיף ריח קלוי. התערובת תהיה רכה ודביקה למגע.
  8. הוציאו את התבנית, וצננו אותה בטמפרטורת החדר במשך כשעה.
  9. הסירו את דופן התבנית. חתכו את העוגה לשלישים, וכל שליש חתכו לרצועות בעובי ½1 ס"מ.
מקור: אילנית מלכה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.