מתכון לפנפורטה - קינוח איטלקי מסורתי שמשמעות שמו "לחם חזק". הקינוח, אשר עמוס בתאנים ואגוזים, הוא תענוג בריא אשר ימלא אתכם באנרגיה.
אופן הכנת הפנפורטה:
-
חממו תנור ל-150° מעלות, וקצצו את האגוזים והשקדים בצורה גסה.
-
על תבנית קפיצית בגודל 25 ס"מ מרחו שכבת דקה של חמאה ופזרו מעט קמח.
-
ערבבו בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, גרידת התפוז, זרעי השומר, הקינמון והציפורן. הוסיפו את האגוזים והתאנים וערבו היטב.
-
בסיר קטן על אש נמוכה, ערבבו את הסוכר והדבש. הגבירו את האש לרמה בינונית ובשלו, בלי לערבב, כ-6 דקות.
-
בזריזות, מזגו את הדבש על תערובת האגוזים וערבבו עד שכל המרכיבים היבשים כוסו בדבש. (הדבש אמור להיות צמיגי מאוד).
-
העבירו את תערובת הדבש והאגוזים לתבנית המוכנה, הרטיבו את האצבעות והדקו את התערובת בתבנית.
-
אפו כ-35 דקות, עד שהתערובת תתרומם מעט ותדיף ריח קלוי. התערובת תהיה רכה ודביקה למגע.
-
הוציאו את התבנית, וצננו אותה בטמפרטורת החדר במשך כשעה.
-
הסירו את דופן התבנית. חתכו את העוגה לשלישים, וכל שליש חתכו לרצועות בעובי ½1 ס"מ.
מקור: אילנית מלכה