ילדים רבים צופים בטלוויזיה או משחקים במחשב בליווי חטיפים תעשייתיים. מתכון הפופקורן הבא, שניתן להכניס לשקית או לשים בקערה, יכול לשמש בקלות כאחד התחליפים הביתיים לחטיפים הללו. ניתן להכין ממנו כמות גדולה ולהגיש בעת אירוח, או לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד 3 ימים.
אופן הכנת הפופקורן מתוק:
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, ושמנו אותו מעט.
-
ערבבו את הפופקורן והפקאן בקערה ושפכו אותם אל תוך תבנית האפייה.
-
המיסו את החמאה על אש בינונית והוסיפו סירופ מייפל ו-½ כפית מלח.
-
הביאו לרתיחה וחברו מדחום סוכר אל צד הסיר.
-
הנמיכו את האש עד לרמה שתאפשר המשך רתיחה עדינה ובשלו ללא ערבוב עד שהמדחום יורה על 140° מעלות. היזהרו ומנעו חריכה של הסירופ.
-
הסירו את הסירופ מהאש. הוסיפו לו תמצית מייפל וקינמון ושפכו אותו מעל לתערובת הפופקורן.
-
אפשרו לתערובת כולה להתקרר לפני האכילה.
מקור: שלומית ר.