1. ציפוי לבבות לעוגה
ציפוי הלבבות הזה הופך כל עוגה פשוטה ליצירה אמיתית, ולמרות שהוא נראה קשה ומסובך לביצוע, אתם תופתעו לגלות שתוכלו לבצע אותו תוך דקות ספורות. ראשית השתמשו במזלף או במזרק עם סירופ תות שדה או צבע מאכל אדום טבעי, על מנת ליצור נקודות בגדלים שונים על גביי העוגה שלכם. אם טרם השתמשתם בצבעי מאכל טבעיים, לחצו כאן על מנת ללמוד כיצד להכין אותם בבית.
כל שעליכם לעשות כעת, מיד לאחר שיצרתם את העיגולים, הוא לקחת קיסם ולעבור על פני כל העיגולים מהשוליים ועד למרכז בצורה מעגלית, תוך שאתם חוצים כל עיגול במרכזו. תתפלאו לראות שעל ידי כך העיגולים יהפכו ללבבות יפיפיים. זה הכל!
2. קישוט ינשופים חמודים
לפעמים כל מה שצריך כדי ליצור את ההבדל בין מאפה רגיל לבין יצירת אומנות, הוא קישוט חמוד שניתן ליצור בבצק. הרעיון הפשוט הבא ימשוך את תשומת לבם של סועדים בכל גיל, ותוכלו להניח אותו על גבי עוגה, פאי או כל מאפה אחר, כמו גם לאכול אותו כעוגיה. הצטיידו בעיגול בצק גדול, בקערית ובחורצני עוגיות ועקבו אחרי התמונות, על מנת ליצור את פניו ואת עיניו של הינשוף.
בשלב הבא, השתמשו בחורצני עוגיות דמויי טיפה כדי ליצור מקור ונוצות. לבסוף, היעזרו שוב בקערית על מנת לחתוך את השוליים ולהקנות לינשופים שלכם מראה עגול. בסיום, אפו בתנור.
3. שדה פורח
הפאי הפשוט משעמם אתכם בעיצובו? המפתח להפיכתו ממאפה רגיל לשדה פורח, הוא בסך הכל לחרוץ פרחים בבצק באמצעות חורצן, ולפזר אותם בחלקו העליון טרם הכנסתו לתנור. בתמונה הבאה תראו כיצד הוא נראה לפני האפייה. ה"מגדל" הזה מקנה לפאי עומק ומראה מעוצב ומיוחד, וכל האורחים ירצו לטעום יצירה שכזו.
אם אינכם מעוניינים ליצור מגדל, גם בעזרת שכבה אחת תוכלו להפוך את הפאי ליצירה מעניינת, ממש כמו בתמונה הבאה.
4. שוליים בצורת עלי שלכת
השוליים עושים את כל ההבדל בלא מעט עוגות, אולם כאשר הם נדבקים לתבנית, נראים לא מדויקים או מתפוררים, הם עלולים לפגוע במראה הכללי ולהחריב את היצירה. על מנת להימנע מהבעיה ובמקביל גם לקשט את העוגה שלכם, תוכלו ליצור עלי כותרת סתוויים ולקשט באמצעותם את העוגה שלכם. כאשר העוגה תיאפה העלים יתרוממו, ותקבלו אפקט תלת מימדי יפה במיוחד.
כיוון שכל עלה מכיל כמה גווני צבע, הטריק הבא יעזור לכם לדייק בקלות. חרצו צורות עלים באמצעות חורצני עוגיות, ולאחר מכן בחרו את צבעי המאכל הטבעיים בהם תשתמשו והניחו אותם על הצלחת לצד חלמון ביצה.
בשלב הבא היעזרו במכחול נקי וערבבו את כל הצבעים יחד עם החלמון. כעת הברישו את העלים שלכם, הניחו על העוגה והכניסו אותה לתנור. כשתסתיים האפייה יתקבל מראה נהדר ויוצא דופן!
5. מילויים מציצים
אפשרות נוספת לשימוש בעלים שהכנתם בסעיף הקודם, היא על ידי הנחתם על גבי הפאי שלכם, תוך שאתם יוצרים בסיס ל"עץ" באמצעות חיתוך השכבה העליונה בצורה המדמה גזע של עץ והסרת החלק החתוך. כאשר תניחו את שכבת הבצק החתוכה על גבי הפאי, המילוי יציץ דרך החור שיצרתם וייתן לעוגה מראה מעניין ומקורי. את העלים עצמם, תניחו מעל ל"ענפים".
צורת המילוי המציץ יכולה לשמש אתכם בשלל עיצובים נוספים, ותוכלו ליצור באמצעותם גם שמש, ענני גשם וכדומה.
6. מגדל מלא באהבה
מכינים עוגה לאדם אהוב ויקר ללבכם? אין מי שלא יתרגש מהמאפה הבא! חרצו צורות של לבבות על גבי הבצק שלכם, והתחילו לערום אותן על גבי המילוי שהכנתם.
שימו לב שאתם מניחים את הלבבות כשצדם התחתון, החד, מופנה כלפי פנים, על מנת לקבל שוליים יפים וצורת כוכב בחלק העליון.
7. עוגת כבשה
מרשמלו הוא פיתרון נהדר לקישוט עוגות עבור הורים עסוקים שרוצים להכין עוגה מושקעת ליום ההולדת של הילדים. כל שעליכם לעשות כדי לקבל עוגה בקישוט כבשה צמרירית הוא להניח חתיכות מרשמלו לבן על בסיס עוגת וניל, כשהחלק העליון יהיה הראש העגלגל של הכבשה, ולהוסיף מרשמלו ורוד אחד בכל צד על מנת לסמן את האוזניים. פסי סירופ שוקולד יהיו העיניים והפה של הכבשה הקטנטנה, וסוכריית ג'לי ורודה יכולה להיות האף.
8. פאי עם צמות
מי אמר שצמות מיועדות רק לשיער? חתכו פסים של בצק וצרו באמצעותם צמה יפה באורך שמתאים למאפה שלכם. לאחר מכן, פשוט הניחו את הצמה מסביב לבסיס הפאי ואפו אותו כרגיל!
9. עוגת צבעי מים
מתלבטים איך לקשט עוגה בעלת ציפוי וניל בהיר? אפשרו לילדים להפנות את כישורי הציור שלהם אל אזור המטבח, ולקשט את העוגה שלכם בכל צורה שתעלה על דעתם. הכינו להם מספר צבעי מאכל טבעיים במיכלים שונים, מברשת חדשה ונקייה ובסיס עוגה, ותנו להם לצאת לדרך. תוכלו למהול כל צבע במים טרם השימוש, על מנת לקבל גוונים בהירים יותר.
10. עיטורי מאפינס
רבים עשויים לחשוב שעיצובי מאפינס הם דבר שמיועד רק למומחים, אולם קיימים לא מעט דברים פשוטים שתוכלו לעשות על מנת לשדרג את המאפינס שלכם. לאחר שהכנתם מאפינס טעימים ובריאים, כל שעליכם לעשות הוא להשתמש בממתקים שבארון על מנת לעטר את היצירות בקלות. הכינו קרניים מאפרופו, חתכו ופל ליצירת גביע גלידה או השתמשו בסוכריות בצבעים שונים ותיהנו מעיניים צבעוניות. הכלל היחיד הוא לא לפחד להוסיף צבע ועניין למאפים הקטנים הללו!
11. עוגת זילוף נקודות
עבור מי שרק מתחיל עם זילוף עוגות, הרעיון הבא הוא פשוט ומקסים. זילוף נקודות על גביי חלקה העליון של העוגה ובצדדיה הופך אותה ליצירה תלת מימדית יפה, שנראית כאילו הרגע יצאה מהמאפיה. בנוסף, תוכלו להיעזר בזילוף כדי להסתיר אזורים בהם העוגה התפוררה או התפרקה, או כאלה בהם לא דייקתם בציפוי שלה.
כדי לדייק, החזיקו את שקית הזילוף בשתי הידיים והטו אותה מעט על צדה. לחצו על השקית בעדינות עד שתצא כמות המספיקה לנקודה, ולאחר מכן שחררו אותה. התחילו עם הנקודות הגדולות, כדי שתוכלו להרגיש כמה ציפוי משתחרר בכל לחיצה, ורק לאחר שתשלטו ביצירתן היטב עברו ליצירת הנקודות הקטנות.
12. עוגת ערוגה עם תותים בהפתעה
אחד מהפחדים הגדולים ביותר של רבים מאיתנו הוא אפיית עוגה רכה שתתפרק בעת החיתוך. במקום להפסיק להכין את העוגה האהובה והנימוחה, הפכו אותה ל"עוגת ערוגה" מיוחדת! נעצו במרכזה תותים, כך שרק עליו יבלטו החוצה והתות עצמו יהיה מכוסה, כסו את השכבה העליונה בפירורי שוקולד ופזרו מעל סוכריות שידמו אבני גינה. את העוגה תפרסו באמצעות מעדר קטן או כף במקום סכין, וכל אורח יוכל לגלות את התות ששתול בערוגה שלכם רק לאחר שיאכל מן העוגה!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: