אני ובני משפחתי מאוד אוהבים לערוך סעודות חלביות, כשהשיא שלהן מגיע לקראת חג השבועות, בו נהוג להכין שלל מטעמי גבינה ומוצרי חלב אחרים. בדרך כלל אנו פונים למטבח האיטלקי ומכינים מנות מוכרות כמו לזניה, פיצה ושלל פסטות מוקרמות, אך יש לא מעט מדינות אחרות שיכולות לספק חלופות ראויות. אם גם אתם רוצים לשדרג את סעודת חג השבועות – או כל ארוחה חלבית אחרת במהלך השנה – אתם מוזמנים לנסות להכין את כל אחד מהמתכונים הבאים, שמגיעים מעדות שונות. ה-4 הראשונים הם מלוחים ואחריהם תמצאו 3 קינוחים נפלאים, כשייתכן שאת חלקם אתם מכירים ואף טעמתם, והיום תלמדו כיצד להכין אותם בעצמכם כמו שצריך.
המטבח העיראקי הביא לארצנו לא מעט מטעמים נהדרים שאומצו גם על ידי בני עדות אחרות, והיום נציג בפניכם מנה מוכרת ואהובה במיוחד – סמבוסק. המאפה הפופולרי הזה, שהוא מעין כיסון שממולא לרוב בחומוס, בשר או גבינות, נאכל כבר למעלה מ-1000 שנים, והיום נציג בפניכם את גרסתו החלבית שנקראת סמבוסק בג'בן, אותה תוכלו להגיש בכל ארוחה חלבית, בעיקר לקראת חג השבועות. שימו לב שבמתכון הבא תלמדו להכין כמה גרסאות שלו – בצורת משולש או חצי ירח, ובאפייה או בטיגון. אתם מוזמנים לקרוא תחילה את כל ההוראות ולהחליט בעצמכם באיזה "מסלול הכנה" אתם בוחרים. אתם כבר תגלו בעצמכם שהמתכון הזה הרבה יותר קל ממה שהוא נראה. בתיאבון!
מחפשים מאפה מיוחד שנראה כמו פשטידה חלבית מופלאה? הכירו מנה בולגרית עתיקה בשם בניצה, שהוכנה כבר לפני שנים רבות גם באלבניה, סרביה ויוון, ואומצה באהבה גם על ידי שאר מדינות האימפריה העות'מאנית. אנו בטוחים שגם אתם תתלהבו ממנה ושהאורחים שלכם יבקשו מכם להכין אותה שוב ושוב, אז הכירו את הכוכבת החדשה של הארוחות החלביות שלכם!
חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת ליהנות מארוחות מפנקות עם האנשים שאנחנו הכי אוהבים, אשר רובן הגדול מתרכז במוצרי חלב ולכן לפעמים קצת קשה לנו לגוון או להפתיע את הסועדים. אם גם השנה אתם מתלבטים בין פשטידה כזו או אחרת, הגיע הזמן שתכירו את הגרסה האקסטרה גבינתית והנהדרת של החצ'פורי הגיאורגי המסורתי: מאפה אצ'רולי חצ'פורי. מדובר למעשה בקערה או סירה מבצק מיוחד, שמלאה בגבינות משובחות ומוגשת עם חמאה רכה ומפנקת. רק המראה של המנה הזאת על השולחן כבר יגרור תגובות נלהבות מכל אחד, ואחרי שטועמים ממנה אי אפשר שלא לחייך בשמחה. אז למה אתם מחכים? לבשו את הסינר, התחילו לאפות ושיהיה לכם בתיאבון וחג שמח!
אם אתם מתכננים מסיבה או אירוח ומתחשק לכם להכין מאפה קל, טעים ופשוט, אין כמו בורקס חם עם מילוי גבינה ותפוחי אדמה בעבור המשימה. המתכון למאפה המיוחד יהפוך ללא ספק למועדף עליכם הן בשל טעמו ומרקמו והן בשל פשטותו וקלות הכנתו.
המטבח המרוקאי ידוע במטעמיו הנהדרים, שמצליחים לכבוש גם את בני העדות האחרות. היום תכירו קינוח חלבי אותנטי שיצא מתוכו, שיענג לכם את החך ושתשמחו להכין לאורחים שלכם בכל ארוחה ובעיקר בחג השבועות. מדובר במתכון לקטפה, מאפה מרוקאי פריך עם רוטב שמנת מפנק שכל אחד ישמח לטעום. שימו לב שיש שתי דרכים להכין את המאפה – בטיגון או באפייה, לבחירתכם.
כשהייתי קטנה, סבתי הייתה מכינה לי בליני, או בשמם היותר נפוץ ומוכר – בלינצ'ס. מי שלא מכיר את הקינוח המושלם הזה, מדובר בפנקייקים דקים שמקורם מרוסיה. המנה הזו הייתה חברת קבע בכל ארוחה משפחתית חלבית, בעיקר בחג השבועות, כשסבתי הייתה מגישה אותה לשולחן בגאווה ונהנית לראות אותנו נהנים מכל ביס. אתם מוזמנים להכין את המתכון הקלאסי לבלינצ'ס האהובים שכל סבתא מכירה, שכה מזוהה עם המטבח הרוסי בפרט והמזרח אירופאי בכלל.
רבים צוחקים על האוכל הפולני בשל היותו מעט אפרורי, אבל כל מי שטועם אותו מבין שלפעמים לא כדאי להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. כראייה לכך, אם אתם מחפשים גרסה מיוחדת ומצוינת לעוגת גבינה, בעיקר לקראת חג השבועות, אנחנו ממליצים לכם לפנות דווקא אל המטבח הפולני שיספק לכם מתכון נפלא. הכירו את עוגת גבינה סרניק, שנחשבת לפופולרית במיוחד במחוזות מסוימים בפולין. המתכון הזה אמנם ידרוש מכם לא מעט עבודה, אבל אתם תגלו שהמאמץ בהחלט משתלם!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: