header

מתכון לשבועות: מאפה אצ'רולי חצ'פורי גאורגי עם גבינות וביצה

חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת ליהנות מארוחות מפנקות עם האנשים שאנחנו הכי אוהבים, אשר רובן הגדול מתרכז במוצרי חלב ולכן לפעמים קצת קשה לנו לגוון או להפתיע את הסועדים. אם גם השנה אתם מתלבטים בין פשטידה כזו או אחרת, הגיע הזמן שתכירו את הגרסה האקסטרה גבינתית והנהדרת של החצ'פורי הגיאורגי המסורתי: מאפה אצ'רולי חצ'פורי. מדובר למעשה בקערה או סירה מבצק מיוחד, שמלאה בגבינות משובחות ומוגשת עם חמאה רכה ומפנקת. רק המראה של המנה הזאת על השולחן כבר יגרור תגובות נלהבות מכל אחד, ואחרי שטועמים ממנה אי אפשר שלא לחייך בשמחה. אז למה אתם מחכים? לבשו את הסינר, התחילו לאפות ושיהיה לכם בתיאבון וחג שמח!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לשבועות: מאפה אצ'רולי חצ'פורי גאורגי עם גבינות וביצה מקור תמונה: georgiaabout
רכיבים לבצק חצ'פורי:
מים - 200 מ''ל
קמח - 1 ק"ג + 1 כוס
חלב - 200 מ''ל (או מים)
ביצה - 1
שמן - 50 מ"ל
רכיבים למאפה אצ'רולי (למאפה אחד):
מוצרלה - 100 גר' (או גבינת סולוגוני גיאורגית)
גבינת אמרטי - 100 גר' (או מוצרלה)
חמאה - 20 גר'
ביצים - 2 (מחולקות)
בצק חצ'פורי - כ-200 גר' (מתכון מצורף למעלה)
קמח - 100 גר'
חלמון ביצה - 1 (למריחה)
אופן הכנת הבצק חצ'פורי:
  1. הפרידו ½ כוס מים פושרים מכמות הנוזלים הכללית וערבבו לתוכם את השמרים. preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  2. העבירו רק 1 ק"ג מהקמח לקערת ערבוב גדולה וצרו בתוכו גומה להוספת שאר הרכיבים.
  3. הוסיפו לקמח את המים עם השמרים, שמן, חלב (או מים) וביצה. אם אתם רוצים שלבצק יהיה צבע קצת יותר מוזהב וטעם מעט מתקתק, ניתן להוסיף גם כפית או כף של סוכר. preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  4. ערבבו את הקמח עם שאר הרכיבים מהמרכז החוצה עד שמתקבל בצק במרקם אחיד שניתן ליצור ממנו כדור רך ויציב.
  5. כסו את הקערה בניילון נצמד והשאירו אותה במקום חמים למשך כשעתיים. הבצק המוכן אמור להיראות כמו זה שבתמונה: preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  6. לאחר התפיחה הוסיפו לבצק את כוס הקמח שנותרה בצד, ולושו עד שהוא נספג בבצק. preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  7. זהו! הבצק שלכם מוכן והוא יספיק לכם להכנת 3-4 אצ'רולי חצ'פורי גדולים או מאפים דומים.
אופן הכנת המאפה אצ'רולי (למאפה אחד):
  1. גרדו את הגבינות שלכם במגרדת והעבירו אותן לקערת ערבוב עם החמאה וביצה אחת. ערבבו עד שהגבינה מקבלת ציפוי אחיד. preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  2. לושו את הבצק המוכן שלכם היטב לפני הכנת החצ'פורי, והמתינו כ-10 דקות לפני שתרדדו ותעצבו אותו לצורת סירה.
  3. פזרו את תערובת הגבינות, הביצה והחמאה במרכז הבצק. preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  4. התחילו לקפל בעדינות את הבצק מסביב למילוי כך שצדדיו המרוחקים יסגרו ובמרכז יישאר חלון גדול שדרכו תוכלו לראות את הגבינה, ושדפנותיו מעוקלות מעט כלפי מעלה, כפי שמוצג בתמונה: preperation מקור תמונה: georgianrecipes
  5. לאחר עיצוב הבצק קמחו קלות תבנית אפייה, הניחו עליה את החצ'פורי והכניסו אותה לתנור שחומם מראש לחום של כ-200 מעלות.
  6. בינתיים, טרפו קלות את החלמון בכלי קטן - הוא ישמש לציפוי החצ'פורי בהמשך.
  7. לאחר כ-12 דקות הוציאו את המאפה מהתנור. שימו לב שמשך זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לעובי של הבצק. מרחו את חלמון הביצה שהכנתם מראש על הבצק, והוסיפו את הביצה השנייה למרכז המאפה.
  8. הכניסו את החצ'פורי לתנור ל-3 דקות נוספות ולאחר מכן המנה שלכם מוכנה. ניתן להגיש את המאפה הגיאורגי הנפלא הזה עם חמאה ועם עשבי התיבול המועדפים עליכם. בתיאבון! preperation מקור תמונה: georgianrecipes
טיפ השף:
תוכלו לדלג על שלבים 1-4 להכנת הבצק בכך שתערבבו את כל חומרי הבצק במערבל חשמלי (למעט המים), ותוסיפו מים בהדרגה עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.