אם אתם מתכננים מסיבה או אירוח ומתחשק לכם להכין מאפה קל, טעים ופשוט, אין כמו בורקס חם עם מילוי גבינה ותפוחי אדמה בעבור המשימה. המתכון למאפה המיוחד יהפוך ללא ספק למועדף עליכם הן בשל טעמו ומרקמו והן בשל פשטותו וקלות הכנתו.
מקור תמונה:
labna
אופן הכנת המלית:
-
הכניסו לקערה בינונית תפוחי אדמה, גבינות וביצה וערבבו היטב.
-
הוסיפו מלח ופלפל, ערבבו היטב ותקנו תיבול לפי הטעם.
אופן הכנת הבורקס:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
רדדו את בצק העלים לריבוע גדול ומעט עבה.
-
חתכו את הבצק לריבועים של 15X15 ס"מ, הניחו מעט מהמילוי במרכז כל ריבוע והברישו מעט חלמון בקצוות כל ריבוע.
-
צרו משולש מכל ריבוע בצק עם מלית על ידי העברת קצה אחד של הריבוע אל הקצה האלכסוני שמולו והדקו את השוליים.
-
הניחו את משולשי הבורקס על תבנית מרופדת ומשומנת.
-
מרחו חלמון ביצה על חלקו העליון של בצק הבורקס וזרו מעל שומשום או פרג.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו עד להזהבה - כ-35 דקות.