header

מתכון למאפה טורקי במילוי תרד וגבינת פטה - גוזלמה

כמעט לכל מדינה בעולם יש מתכונים וגרסאות משלה למאפים ממולאים, אך אלו של המטבח הטורקי בהחלט יכולים להיות במקום הראשון. מלבד הבורקסים הטורקים הנודעים, הגוזלמה מבצק היוגורט הנפלא, אשר ממולאת בגבינות ותרד, יכולה לשמש כחלופה בריאה יותר למאפה בצק העלים האהוב, ולשמש כארוחה בפניי עצמה או כמנה עיקרית לצד סלט.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה טורקי במילוי תרד וגבינת פטה - גוזלמה מקור תמונה: Aaron May
רכיבים לבצק:
קמח לבן - ½3 כוסות
יוגורט - 150 גר' (לבן, טבעי)
מים - ¼1 כוסות
שמרים יבשים - 1 כפית
שמן צמחי - 1 כף
מלח - קמצוץ
רכיבים למילוי:
תרד - 100 גר' (עלים שטופים וקצוצים)
גבינת פטה - 200 גר' (או כל גבינה קשה אהובה אחרת, מגורדת)
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח ושמרים יבשים. הוסיפו לקערה את המים והיוגורט וערבבו היטב. לבסוף, הוסיפו גם מלח לקערה וערבבו את הבצק.
  2. כסו את קערת הבצק במגבת והניחו אותה בצד למשך 10 דקות.
  3. לאחר מכן, הוסיפו את השמן לבצק ולושו היטב. כסו במגבת והניחו בצד להתפחה קלה במשך כשעה.
  4. עם תום התפיחה, לושו את הבצק וחיתכו אותו ל-8 חתיכות בגדלים שווים. רדדו את עיגולי הבצק עד שתקבלו יריעות דקות ומוכנות למילוי.
אופן הכנת המילוי:
  1. ערבבו את התרד וגבינת הפטה בקערה, סחטו מהם נוזלים מיותרים באמצעות חיתול בד וצרו מהם 8 כדורים אחידים בגודלם. preperation מקור תמונה: Ben Askins
  2. הניחו את כדורי הגבינה והתרד במרכז יריעות הבצק, שטחו אותם וקפלו את הגוזלמה כך שהמילוי יהיה מכוסה מכל צידיו.
  3. חממו מחבת נון סטיק על להבה בינונית, הניחו עליה גוזלמה אחת בכל פעם וחממו עד שהיא תשחים משני צדיה. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.