כמעט לכל מדינה בעולם יש מתכונים וגרסאות משלה למאפים ממולאים, אך אלו של המטבח הטורקי בהחלט יכולים להיות במקום הראשון. מלבד הבורקסים הטורקים הנודעים, הגוזלמה מבצק היוגורט הנפלא, אשר ממולאת בגבינות ותרד, יכולה לשמש כחלופה בריאה יותר למאפה בצק העלים האהוב, ולשמש כארוחה בפניי עצמה או כמנה עיקרית לצד סלט.
מקור תמונה:
Aaron May
אופן הכנת הבצק:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח ושמרים יבשים. הוסיפו לקערה את המים והיוגורט וערבבו היטב. לבסוף, הוסיפו גם מלח לקערה וערבבו את הבצק.
-
כסו את קערת הבצק במגבת והניחו אותה בצד למשך 10 דקות.
-
לאחר מכן, הוסיפו את השמן לבצק ולושו היטב. כסו במגבת והניחו בצד להתפחה קלה במשך כשעה.
-
עם תום התפיחה, לושו את הבצק וחיתכו אותו ל-8 חתיכות בגדלים שווים. רדדו את עיגולי הבצק עד שתקבלו יריעות דקות ומוכנות למילוי.
אופן הכנת המילוי:
-
ערבבו את התרד וגבינת הפטה בקערה, סחטו מהם נוזלים מיותרים באמצעות חיתול בד וצרו מהם 8 כדורים אחידים בגודלם.
מקור תמונה:
Ben Askins
-
הניחו את כדורי הגבינה והתרד במרכז יריעות הבצק, שטחו אותם וקפלו את הגוזלמה כך שהמילוי יהיה מכוסה מכל צידיו.
-
חממו מחבת נון סטיק על להבה בינונית, הניחו עליה גוזלמה אחת בכל פעם וחממו עד שהיא תשחים משני צדיה. הגישו חם.