header

מתכון לבייגל גרמני - כדורי פרעצל'ס

אם חשבתם אי פעם להכין פרעצל'ס חמים ורכים בבית מהסוג שמוכרים בדוכני הרחוב ובתחנות הרכבת, המתכון שלפניכם הוא דרך נפלאה לעשות זאת. הבצק הרך והמתקתק שתכינו דומה בטעמו לכעך האמיתי שמוכרים בדוכנים שונים, אך מראהו הכדורי מבדל אותו מכל פרעצל שראיתם, ותוכלו להכיר אותו מחדש ולהתאהב בטעמו שאפילו מתעלה על זה של המקור.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבייגל גרמני - כדורי פרעצל'ס מקור תמונה: chefsavvy
רכיבים לפרצל:
חלב - 1 כוס (או מים)
חמאה - 30 גרם (ללא מלח)
דבש - 1 כף
מלח - 1 כפית
קמח לבן - 3 כוסות
מים - 12 כוסות (לבישול)
סודה לשתיה - ½ כוס
ביצה - 1 (טרופה)
מים - 1 כף
מלח גס - לקישוט (או פרג, שומשום, גבינה מגורדת)
אופן הכנת הפרצל:
  1. חממו את החלב עם החמאה יחד במיקרוגל עד להמסה מלאה של החמאה.
  2. העבירו את התערובת לקערת המיקסר, הוסיפו לה דבש, שמרים יבשים ומלח, הפעילו את המיקסר וערבבו היטב.
  3. הוסיפו לקערה את הקמח בהדרגה (1 כוס בכל פעם במהירות נמוכה. אם הבצק עדיין יידבק לתחתית הקערה הוסיפו לו עוד מעט קמח), ערבלו כ-5 דקות עד ליצירת בצק אחיד, חלק וגמיש.
  4. הכניסו את הבצק לקערה משומנת, כסו אותה במגבת מטבח והניחו להתפחה במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק, כשעה בערך.
  5. חלקו את הבצק ל-6 חלקים שווים, כדררו אותם לכדורים חלקים והניחו אותם להתפחה נוספת של כ-10 דקות.
  6. חממו בינתיים את התנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. הרתיחו סיר עם 12 כוסות מים וסודה לשתייה.
  7. כאשר המים רותחים והבצק תפוח, הכניסו 2-3 כדורי בצק לסיר ובשלו אותם במשך כ-2 דקות. הוציאו את הכדורים מהמים בעזרת כף מחוררת והניחו אותם בתבנית האפייה. חיזרו על הפעולה עם שאר הכדורים.
  8. הברישו בעדינות את כדורי הבצק המבושלים בביצה מעורבבת עם כף מים ופזרו מעל תוספות לבחירתכם. צרו חתך בכדורים בעזרת סכין והכניסו לאפייה של 15-20 דקות עד להזהבה.
  9. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו לכדורים להתקרר קלות והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.