header

מתכון לבלינצ'ס רוסי טעים כמו של סבתא

כשהייתי קטנה, סבתי הייתה מכינה לי בליני, או בשמם היותר נפוץ ומוכר – בלינצ'ס. מי שלא מכיר את הקינוח המושלם הזה, מדובר בפנקייקים דקים שמקורם מרוסיה. המנה הזו הייתה חברת קבע בכל ארוחה משפחתית חלבית, בעיקר בחג השבועות, כשסבתי הייתה מגישה אותה לשולחן בגאווה ונהנית לראות אותנו נהנים מכל ביס. אתם מוזמנים להכין את המתכון הקלאסי לבלינצ'ס האהובים שכל סבתא מכירה, שכה מזוהה עם המטבח הרוסי בפרט והמזרח אירופאי בכלל.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 24
רמת קושי: קל
מתכון לבלינצ'ס רוסי טעים כמו של סבתא מקור תמונה: thespruceeats
רכיבים למתכון למעטה הבלינצ'ס:
ביצים - 4 (גדולות וטרופות)
מים - ½ כוס
חלב - ½ כוס
מלח - ½ כפית
קמח - 1 כוס
חמאה - 240 גרם (1 כוס, לטיגון)
רכיבים למלית הבלינצ'ס:
גבינת ריקוטה - 450 גרם (מפוררת)
חמאה - 15 גרם (1 כפית מומסת ועוד קצת לשימון)
חלבון - 1 (מביצה גדולה)
תמצית וניל - 2 כפיות
סוכר - ¼ כוס (או יותר, לפי הטעם)
אופן הכנת המתכון למעטה הבלינצ'ס:
  1. ערבבו בקערה בינונית את הביצים, המים, החלב, המלח והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. אל תערבבו יותר מדי – זה בסדר אם נשארו גושי קמח כי הם יספגו בהמשך.
  2. הניחו לתערובת לשהות בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפחות.
  3. חממו מחבת קטנה בקוטר של כ-18 ס"מ, והמיסו בתוכה את החמאה.
  4. הקציפו את תערובת המעטה עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. שפכו כ-¼ כוס ממנה אל תוך המחבת, סובבו והטו את המחבת עד שהנוזל יכסה את כל התחתית שלה. ודאו שהמעטה שאתם מקבלים לא משחים.
  6. הפכו את בסיס הבלינצ'ס וטגנו אותו על צדו השני.
  7. הניחו מגבת ישרה על גבי משטח, וכשהבלינצ'ס מוכן – הניחו אותו עליה.
  8. המשיכו להכין עוד בלינצ'סים באותו אופן והניחו אותם אחד על גבי השני.
אופן הכנת המלית הבלינצ'ס:
  1. ערבבו בקערה גדולה את הריקוטה, החמאה המומסת, החלמון, תמצית הווניל והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הניחו מעטה של בלינצ'ס על משטח עבודה, והניחו 1-2 כפות של המלית על הקצה שקרוב אליכם, כפי שניתן לראות בתמונה הבאה. preperation מקור תמונה: thespruceeats
  3. קפלו את צדי המעטה עד למרכז, כפי שניתן לראות בתמונה הבאה. preperation מקור תמונה: thespruceeats
  4. גלגלו מעלה את צדו הקרוב של הבלינצ'ס, כך שהוא ייסגר בצורת גליל מלבני.
  5. טגנו קלות את הבלינצ'ס המוכנים בחמאה, עד להשחמה.
  6. הגישו לשולחן עם שמנת חמוצה ופירות ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה ופירות טריים או משומרים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.