כשהייתי קטנה, סבתי הייתה מכינה לי בליני, או בשמם היותר נפוץ ומוכר – בלינצ'ס. מי שלא מכיר את הקינוח המושלם הזה, מדובר בפנקייקים דקים שמקורם מרוסיה. המנה הזו הייתה חברת קבע בכל ארוחה משפחתית חלבית, בעיקר בחג השבועות, כשסבתי הייתה מגישה אותה לשולחן בגאווה ונהנית לראות אותנו נהנים מכל ביס. אתם מוזמנים להכין את המתכון הקלאסי לבלינצ'ס האהובים שכל סבתא מכירה, שכה מזוהה עם המטבח הרוסי בפרט והמזרח אירופאי בכלל.
רכיבים למתכון למעטה הבלינצ'ס:
אופן הכנת המתכון למעטה הבלינצ'ס:
-
ערבבו בקערה בינונית את הביצים, המים, החלב, המלח והקמח, עד לקבלת תערובת אחידה. אל תערבבו יותר מדי – זה בסדר אם נשארו גושי קמח כי הם יספגו בהמשך.
-
הניחו לתערובת לשהות בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפחות.
-
חממו מחבת קטנה בקוטר של כ-18 ס"מ, והמיסו בתוכה את החמאה.
-
הקציפו את תערובת המעטה עד לקבלת מרקם אחיד.
-
שפכו כ-¼ כוס ממנה אל תוך המחבת, סובבו והטו את המחבת עד שהנוזל יכסה את כל התחתית שלה. ודאו שהמעטה שאתם מקבלים לא משחים.
-
הפכו את בסיס הבלינצ'ס וטגנו אותו על צדו השני.
-
הניחו מגבת ישרה על גבי משטח, וכשהבלינצ'ס מוכן – הניחו אותו עליה.
-
המשיכו להכין עוד בלינצ'סים באותו אופן והניחו אותם אחד על גבי השני.
אופן הכנת המלית הבלינצ'ס:
-
ערבבו בקערה גדולה את הריקוטה, החמאה המומסת, החלמון, תמצית הווניל והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הניחו מעטה של בלינצ'ס על משטח עבודה, והניחו 1-2 כפות של המלית על הקצה שקרוב אליכם, כפי שניתן לראות בתמונה הבאה.
מקור תמונה:
thespruceeats
-
קפלו את צדי המעטה עד למרכז, כפי שניתן לראות בתמונה הבאה.
מקור תמונה:
thespruceeats
-
גלגלו מעלה את צדו הקרוב של הבלינצ'ס, כך שהוא ייסגר בצורת גליל מלבני.
-
טגנו קלות את הבלינצ'ס המוכנים בחמאה, עד להשחמה.
-
הגישו לשולחן עם שמנת חמוצה ופירות ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה ופירות טריים או משומרים.