בימים שבהם המציאות מורכבת ורבים מאיתנו מוטרדים בגלל החדשות ונמצאים בכוננות מתמדת – האוכל הופך לעוגן, לעיתים גם לפיצוי. צריך לזכור שאכילה רגשית היא לא תופעה של "חולשה", אלא דרך אנושית ונפוצה להתמודד עם מתח, עצב וחוסר ודאות. במקום להילחם בה או להרגיש אשמה בגלל אכילת מזונות עם תכולת שומן וסוכר גבוהה, אפשר לבחור בדרך אחרת. אספנו עבורכם 8 מתכונים למאכלים מנחמים שמשאירים טעם טוב בפה ובלב, בלי להוסיף ק"ג מיותרים למשקל. תמצאו כאן תחליף בריא לפסטה, עוגיות דלות קלוריות, מתכון לבורקס דפי אורז נהדר ועוד הרבה מנות טעימות לגדולים וגם לקטנים.
"דלעת הספגטי" הצהובה קיבלה את שמה משום שלאחר הבישול, החלק שבמרכזה מקבל מרקם המזכיר ספגטי, כך שהיא מועמדת טבעית להחליף את הספגטי הרגיל. תוכלו למצוא אותה אצל הירקן ובשווקים, והשידוך הפשוט של תוכנה לחמאה ושום מבליט את טעמה והופך אותה לחגיגת טעמים נהדרת.
ניוקי נעשה בדרך כלל מתפוחי אדמה, אבל כאן אתם מוזמנים לגוון עם בטטה, שמעניקה לו טעם וצבע משגעים. הבטטה גם גורמת לעליית סוכר הדרגתית יותר בגוף מאשר תפוח האדמה, ולכן מומלצת יותר למי שרוצה להרגיש שובע לזמן ארוך יותר.
מעטים האנשים שלא אוהבים בורקס, אבל חלקנו הגדול נמנעים מהמאכל הטעים הזה ולו רק בגלל עניין הערך הקלורי שלו. לכן, כאשר יש מתכון לבורקס שעושה הרבה פחות נזק לגוף ולמשקל, אנחנו ממהרים אל המטבח ומתחילים במלאכת ההכנה. זה בדיוק מה שיקרה לכם אחרי שתכירו את המתכון הבא – בורקס על בסיס דפי אורז עם תרד וגבינת פטה.
אין כמו לפתוח את היום עם ערימה חמה של פנקייקים רכים, ובעיקר כשהם גם טעימים וגם מזינים. המתכון הבא לפנקייק שיבולת שועל עשוי מרכיבים פשוטים ובריאים – ללא קמח לבן וללא סוכר – ומאפשר לכם ליהנות מביס עשיר בטעמים, קליל לעיכול ומושלם לשילוב עם פירות טריים, מייפל טבעי או יוגורט. כל זה מוכן בכמה דקות ומומלץ לכל מי שרוצה לאכול בריא בלי לוותר על תחושת פינוק של סוף שבוע או של ארוחה משוחתת.
המנה הבאה אמנם היא אמנם קינוח עשיר ומתוק, אבל ניתן להכין אותה בעזרת רכיבים ללא סוכר ולהרגיש הרבה פחות רגשות אשם. בנוסף, ההכנה שלה קלה מאוד ואפילו לא דורשת אפייה. לאחר שתטעמו את העוגה הקרירה והמרעננת הזו תשכחו לחלוטין שמדובר בקינוח דיאטטי!
עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות בדרך כלל מלאות בטעם טוב, אך גם בקלוריות רבות. במתכון הבא חלק מהשוקולד הוחלף בצימוקים, שנותנים לעוגיות טעם מיוחד שימנע מכם לפזול לכיוון של עוגיות אחרות מלאות בסוכר.
מתכון לפיצה מפטריית פורטבלו שתגרום לכם לחוויה טעימה ומרעננת. בנוסף לטעם המעולה, ישנם גם יתרונות בריאותיים, פטריות הפורטבלו עשירות בויטמין D, המסייע לספיגת הסידן בגוף ולחיזוק העצמות.
השלגונים הבאים מצליחים להיות מתוקים, צבעוניים וטעימים מבלי לכלול תוספת סוכר או צבעי מאכל מלאכותיים, והם גם מהווים פתרון מצוין להורים שמעוניינים להגדיל את צריכת מוצרי החלב של ילדיהם, או לספק להם חטיף מתוק שעדיף בהרבה על מוצרים תעשיתיים.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: