print header

8 מתכונים לאוכל מנחם וטעים במינימום קלוריות

בימים שבהם המציאות מורכבת ורבים מאיתנו מוטרדים בגלל החדשות ונמצאים בכוננות מתמדת – האוכל הופך לעוגן, לעיתים גם לפיצוי. צריך לזכור שאכילה רגשית היא לא תופעה של "חולשה", אלא דרך אנושית ונפוצה להתמודד עם מתח, עצב וחוסר ודאות. במקום להילחם בה או להרגיש אשמה בגלל אכילת מזונות עם תכולת שומן וסוכר גבוהה, אפשר לבחור בדרך אחרת. אספנו עבורכם 8 מתכונים למאכלים מנחמים שמשאירים טעם טוב בפה ובלב, בלי להוסיף ק"ג מיותרים למשקל. תמצאו כאן תחליף בריא לפסטה, עוגיות דלות קלוריות, מתכון לבורקס דפי אורז נהדר ועוד הרבה מנות טעימות לגדולים וגם לקטנים.

מתכון קל לספגטי צמחוני מדלעת עם שום וחמאה

"דלעת הספגטי" הצהובה קיבלה את שמה משום שלאחר הבישול, החלק שבמרכזה מקבל מרקם המזכיר ספגטי, כך שהיא מועמדת טבעית להחליף את הספגטי הרגיל. תוכלו למצוא אותה אצל הירקן ובשווקים, והשידוך הפשוט של תוכנה לחמאה ושום מבליט את טעמה והופך אותה לחגיגת טעמים נהדרת. 

רכיבים:
דלעת ספגטי - 1 (קטנה)
חמאה - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (או ריחן, קצוצים - אפשר לערבב)
מלח - ½ כפית (שטוחה או לפי הטעם)
גבינת פרמזן - ¼ כוס (מגורדת)
מתכון מיוחד לניוקי בטטה ללא גלוטן

ניוקי נעשה בדרך כלל מתפוחי אדמה, אבל כאן אתם מוזמנים לגוון עם בטטה, שמעניקה לו טעם וצבע משגעים. הבטטה גם גורמת לעליית סוכר הדרגתית יותר בגוף מאשר תפוח האדמה, ולכן מומלצת יותר למי שרוצה להרגיש שובע לזמן ארוך יותר. 

רכיבים לניוקי בטטה:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות, צלויות 45 דקות בתנור בחום 180 מעלות, ומעוכות לפירה)
ג'ינג'ר - 1 כף
מלח - 1 כפית
קמח תפוחי אדמה - 4 כוסות ועוד קצת לקימוח (אפשר גם קמח לבן רגיל)
מי קרח - בכמות של קערה גדולה (ללא קוביות קרח)
שמן זית - מעט
בצלצלי שאלוט - 3 (קצוצים או בצל אחד בינוני קצוץ)
שיני שום - 2 (קצוצות)
מתכון לבורקס דל קלוריות עם תרד ופטה

מעטים האנשים שלא אוהבים בורקס, אבל חלקנו הגדול נמנעים מהמאכל הטעים הזה ולו רק בגלל עניין הערך הקלורי שלו. לכן, כאשר יש מתכון לבורקס שעושה הרבה פחות נזק לגוף ולמשקל, אנחנו ממהרים אל המטבח ומתחילים במלאכת ההכנה. זה בדיוק מה שיקרה לכם אחרי שתכירו את המתכון הבא – בורקס על בסיס דפי אורז עם תרד וגבינת פטה.

מתכון לבורקס דל קלוריות עם תרד ופטה מקור תמונה: ditchthecarbs
רכיבים לבורקס תרד ופטה:
תרד - 500 גרם (קצוץ)
ביצים - 6 (בינוניות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
גבינת שמנת - 250 גרם (16% שומן או פחות)
גבינת פטה - 250 גרם (מפוררת)
עלי נענע - חופן (קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפנקייק שיבולת שועל

אין כמו לפתוח את היום עם ערימה חמה של פנקייקים רכים, ובעיקר כשהם גם טעימים וגם מזינים. המתכון הבא לפנקייק שיבולת שועל עשוי מרכיבים פשוטים ובריאים – ללא קמח לבן וללא סוכר – ומאפשר לכם ליהנות מביס עשיר בטעמים, קליל לעיכול ומושלם לשילוב עם פירות טריים, מייפל טבעי או יוגורט. כל זה מוכן בכמה דקות ומומלץ לכל מי שרוצה לאכול בריא בלי לוותר על תחושת פינוק של סוף שבוע או של ארוחה משוחתת.

רכיבים לפנקייק שיבולת שועל:
גבינת קוטג' - ½ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
מתכון פשוט וקל לעוגת קרם קראנץ'

המנה הבאה אמנם היא אמנם קינוח עשיר ומתוק, אבל ניתן להכין אותה בעזרת רכיבים ללא סוכר ולהרגיש הרבה פחות רגשות אשם. בנוסף, ההכנה שלה קלה מאוד ואפילו לא דורשת אפייה. לאחר שתטעמו את העוגה הקרירה והמרעננת הזו תשכחו לחלוטין שמדובר בקינוח דיאטטי!

רכיבים לעוגה:
עוגיות סנדוויץ' - כ-100 גרם (ללא סוכר, כתושות)
אגוזי פקאן - ⅓ כוס (קצוצים)
חמאת קוקוס - 3 כפות (מומסת)
גלידת וניל - 900 גרם (ללא סוכר וללא שומן, בטמפרטורת החדר)
מתכון לעוגיות צימוקים ושוקולד צ'יפס דל קלוריות

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות בדרך כלל מלאות בטעם טוב, אך גם בקלוריות רבות. במתכון הבא חלק מהשוקולד הוחלף בצימוקים, שנותנים לעוגיות טעם מיוחד שימנע מכם לפזול לכיוון של עוגיות אחרות מלאות בסוכר.

רכיבים לעוגיות השוקולד צ'יפס:
סוכר חום - ¾ כוס דחוסה
סוכר לבן - ¼ כוס
חמאה - 6 כפות (מרוככת)
תמצית וניל - ½ כפית
מים - 3 כפות
קמח - ½1 כוסות
מלח - ¼ כפית
שוקולד מריר - ½ כוס (שבבים)
צימוקים - ½ כוס
מתכון לפיצה צמחונית מבסיס פטריית פורטבלו

מתכון לפיצה מפטריית פורטבלו שתגרום לכם לחוויה טעימה ומרעננת. בנוסף לטעם המעולה, ישנם גם יתרונות בריאותיים, פטריות הפורטבלו עשירות בויטמין D, המסייע לספיגת הסידן בגוף ולחיזוק העצמות. 

רכיבים לפיצה פורטבלו:
פטריות פורטבלו - 2 (גדולות)
שמן זית - 2 כפות
מוצרלה - 1 כוס (מגורדת)
שן שום - 1 (כתושה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
רוטב פיצה - לפי הצורך (לכיסוי הבצק)
גבינה צהובה - 1 כוס (מגורדת - ניתן להוסיף או להפחית לפי טעמכם)
מתכון לגלידת יוגורט ופרי על מקל

השלגונים הבאים מצליחים להיות מתוקים, צבעוניים וטעימים מבלי לכלול תוספת סוכר או צבעי מאכל מלאכותיים, והם גם מהווים פתרון מצוין להורים שמעוניינים להגדיל את צריכת מוצרי החלב של ילדיהם, או לספק להם חטיף מתוק שעדיף בהרבה על מוצרים תעשיתיים.

רכיבים לשלגונים:
חלב - ¼ כוס
יוגורט - 400 גרם (לבן טבעי, לא ממותק)
שמנת מתוקה - ¼ כוס
דבש - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
מקלות קרטיב - לפי הצורך (קטנים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.