המנה הבאה אמנם מורכבת מרכיבים ללא סוכר, אך לאחר שתטעמו את העוגה הקרירה והמרעננת הזו תשכחו לחלוטין שמדובר בקינוח דיאטטי!
אופן הכנת העוגה:
-
הכניסו אל תוך קערה גדולה עוגיות, אגוזי פקאן ומרגרינה וערבבו היטב. לאחר מכן הוציאו כוס אחת מהתערובת והניחו אותה בצד, ואת שאר התערובת הכניסו אל תוך תבנית מרובעת (22 ס"מ), והקפיאו במשך 10 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהמקפיא, וצקו מעל השכבה הקפואה את הגלידה. פזרו מעל את התערובת שהשארתם בצד באופן שווה, והכניסו חזרה למקפיא למשך 8 שעות לפחות.
-
לפני ההגשה יש להניח את העוגה בטמפרטורת החדר במשך 5 דקות, ולאחר מכן לפרוס אותה.
טיפ השף:
* שנו מדי פעם את טעמי הגלידה, והפתיעו את הסועדים כל פעם מחדש.
* אם תרצו להימנע משימוש במרגרינה ולהוסיף למנה טעם מעניין, החליפו את המרגרינה בחמאת קוקוס או חמאת שקדים.
מקור: לימור י.