אפרסקים הם בין הפירות האהובים ביותר לשימוש בקינוחים, ולמרבה השמחה, הם עדיין גדלים בשפע בעונה הזו. לפני שהם ייעלמו מהשטח בבוא הסתיו והחורף, מומלץ לנסות את המתכון המיוחד הבא לכיסי אפרסקים חמימים שתוכלו ליהנות מהם בכל עת. בעזרת אפרסקים טריים או אפילו כאלו שנהיו בשלים יתר על המידה, ניתן להכין קינוח טעים במיוחד בלי הרבה טרחה אך עם הרבה טעם נפלא. שיהיה בתיאבון!
מקור תמונה:
pillsbury
רכיבים למילוי אפרסקים והרכבת הכיסונים:
אופן הכנת הבצק:
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד קמח, מלח וסוכר וערבבו יחד.
מקור תמונה:
pastrieslikeapro
-
הוסיפו לקערה שמן קוקוס וערבבו היטב.
-
הוסיפו לתערובת מים וערבבו היטב. לושו את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת מרקם אחיד, גלגלו לכדור, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 1 שעה.
מקור תמונה:
pastrieslikeapro
אופן הכנת המילוי אפרסקים והרכבת הכיסונים:
-
בקערה קטנה, הכניסו יחד חמאה וריבת אפרסקים והכניסו למיקרוגל למשך 20 שניות. הוציאו וערבבו לאיחוד הרכיבים.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד קוביות אפרסקים עם מיץ לימון, קינמון ותערובת ריבה עד שכל החתיכות יצופו.
מקור תמונה:
pastrieslikeapro
-
חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הוציאו את הבצק הקר מהמקרר ורדדו אותו על משטח מקומח. חתכו מלבנים בגודל הרצוי ומרחו את השוליים שלהם בביצה הטרופה.
מקור תמונה:
pastrieslikeapro
-
הניחו במרכז של מחצית מהמלבנים כף ממלית האפרסקים והניחו עליהם את המחצית השנייה של המלבנים.
-
הדקו את שולי כיסוני האפרסקים שיצרתם באמצעות האצבעות ולאחר מכן בעזרת מזלג ומרחו את השוליים בביצה טרופה.
-
הניחו את הכיסונים על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 30-35 דקות, או עד שהשוליים יזהיבו קלות. בינתיים הכינו את ציפוי הסוכר.
אופן הכנת הזיגוג סוכר:
-
בקערה קטנה ערבבו היטב 1 כוס סוכר עם 2-4 כפות חלב, בהתאם לסמיכות שאתם מעוניינים בה.
-
הוציאו את כיסוני האפרסקים מהתנור, צננו מעט, זלפו עליהם את סירופ הסוכר והגישו.