שילוב החמצמצות של הפסיפלורה יחד עם המרירות המעודנת של השוקולד במתכון העוגה שלפניכם הוא מרענן וטעים במיוחד. הכנת המתכון הזה אמנם תדרוש מעט סבלנות, אך בסופו של דבר תקבלו קינוח טעים ומיוחד שירשים כל אחד.
רכיבים לציפוי שוקולד והרכבת העוגה:
אופן הכנת העוגת שוקולד:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות. שמנו קלות תבנית אפייה עמוקה בקוטר 22 ס"מ.
-
לתוך קערה גדולה, הכניסו קמח, אבקת סוכר, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
-
הוסיפו לקערה ריוויון, חמאה, ביצים ולבסוף קפה/מים. ערבבו היטב לקבלת תערובת אחידה.
-
הכניסו את תערובת העוגה לתוך התבנית המשומנת ואת התבנית לתנור למשך 30-35 דקות, או עד שמזלג שתכניסו למרכז העוגה יצא נקי.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, הניחו לה להצטנן בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן הוציאו אותה והניחו על רשת לקירור.
אופן הכנת הקרם פסיפלורה:
-
בתוך סיר בינוני, ערבבו יחד את כל רכיבי הקרם על להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שהחמאה תימס.
-
הגבירו את עוצמת הלהבה לבינונית, וערבבו במשך 5-6 דקות עד שהתערובת תהפוך להיות סמיכה. הסירו את הסיר מהלהבה.
אופן הכנת הקרם שמנת:
-
הקציפו יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקבלת תערובת יציבה.
אופן הכנת הציפוי שוקולד והרכבת העוגה:
-
שימו את כל רכיבי הקרם בתוך קערה חסינה למיקרוגל, הכניסו אותה למיקרוגל למשך 30 שניות, הוציאו וערבבו.
-
המשיכו בפולסים של 30 שניות עד להמסת השוקולד, וערבבו לקבלת מרקם אחיד.
-
חצו את העוגה לשניים, מרחו על השכבה התחתונה את קרם השמנת וזלפו מעליו את קרם הפסיפלורה (ייתכן שיישאר לכם מעט, וזה בסדר).
-
הניחו את החצי העליון של העוגה על החלק התחתון, זלפו מעל קרם שוקולד, חתכו והגישו.