את המשפט הידוע "לימון מוסיף המון" כולנו מכירים, ובמתכון לחם לימון ופרג ממש אי אפשר בלי הפרי הנפלא הזה. עסיסיות פרי ההדר המדהים עם טעמו המיוחד של הפרג יוצרים מעדן אמיתי שתרצו לטעום שוב ושוב.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת המתכון ללחם:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק.
-
בקערה בינונית, ערבבו: קמח, אבקת אפייה ומלח.
-
בקערה גדולה, ערבבו: ביצים, יוגורט, סוכר, שמן ותמצית וניל.
-
הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, אגב בחישה איטית.
-
קפלו פנימה 2 כפיות גרידת לימון ו-1 כף זרעי פרג.
-
העבירו את הבלילה לתבנית.
-
אפו עד להזהבה כ-55 דקות.
אופן הכנת הזיגוג:
-
ערבבו בקערה קטנה אבקת סוכר עם מיץ לימון ובזמן שהלחם עדיין חם פזרו עם כפית.
-
צננו בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.
מקור: טל עזר