המתכון הבא יושב על התפר שבין לחם לעוגה, ולכן נקרא לו "עוגת לחם", אך מה שהכי חשוב הוא הטעם וכשמדברים על לחם הבננות המדהים הזה תגלו שאין לו מתחרים.
אופן הכנת הלחם בננה:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק.
-
בקערה בינונית, ערבבו: קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
-
בקערה גדולה, ערבבו: ביצים, שמנת חמוצה, רסק בננה, סוכר, שמן ותמצית וניל.
-
הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הביצים, אגב בחישה איטית.
-
קפלו פנימה כוס אגוזי מלך קצוצים ו-½ כוס קוקוס מגורד.
-
העבירו את הבלילה לתבנית ופזרו מעל 2 כפות קוקוס.
-
אפו עד להזהבה, כ-55 דקות.
-
צננו בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.
מקור: טל עזר