כשמתארגנים בבוקר לעוד יום חדש, אין כמו להתחיל אותו עם ריח וטעם מענגים של לחם חם וטעים. מתכון לחם החמוציות שלפניכם יגרום לכם להתעורר עם חיוך ענק על הפנים בכל בוקר מחדש, ואתם תתקשו לוותר עליו לטובת לחמים אחרים.
אופן הכנת הלחם חמוציות:
-
חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבנית עמוקה (גודל 22 ס"מ).
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה ומלח.
-
ערבבו בקערה גדולה סוכר, ביצים, גרידת לימון/תפוז, שמן, חלב ותמצית וניל.
-
הוסיפו לקערה הגדולה את תערובת הקמח.
-
פזרו פנימה את האגוזים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו את התערובת לתבנית המשומנת.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 50 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
-
צננו במשך 10 דקות והוציאו את הלחם מהתבנית. הניחו את הלחם לצינון מלא לפני החיתוך.