header

מתכון לעוגת לחם פרג ולימון

את המשפט הידוע "לימון מוסיף המון" כולנו מכירים, ובמתכון לחם לימון ופרג ממש אי אפשר בלי הפרי הנפלא הזה. עסיסיות פרי ההדר המדהים עם טעמו המיוחד של הפרג יוצרים מעדן אמיתי שתרצו לטעום שוב ושוב. 

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת לחם פרג ולימון מקור תמונה: pinterest
רכיבים למתכון ללחם:
קמח - ¾1 כוסות
אבקת אפייה - ¼1 כפיות
מלח - ½ כפית
ביצים - 2 (גדולות)
יוגורט - 1 גביע קטן (בטעם לימון)
סוכר - ¾ כוס
שמן קנולה - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
גרידת לימון - 2 כפיות
זרעי פרג - 1 כף
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - ¾ כוס
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
אופן הכנת המתכון ללחם:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק.
  2. בקערה בינונית, ערבבו: קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה גדולה, ערבבו: ביצים, יוגורט, סוכר, שמן ותמצית וניל.
  4. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, אגב בחישה איטית.
  5. קפלו פנימה 2 כפיות גרידת לימון ו-1 כף זרעי פרג.
  6. העבירו את הבלילה לתבנית.
  7. אפו עד להזהבה כ-55 דקות.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. ערבבו בקערה קטנה אבקת סוכר עם מיץ לימון ובזמן שהלחם עדיין חם פזרו עם כפית.
  2. צננו בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.
מקור: טל עזר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.