header

מתכון לעוגת לימון ורודה

בעזרת המתכון הבא תגלו איך להכין עוגת לימון נפלאה בצורה שגם הופכת אותה לחגיגה לעיניים ולקינוח שילדים אוהבים במיוחד! מעבר לטעם המתוק והחמוץ של העוגה הזאת, ניתן לשדרג אותה עם שכבות של צבע וזיגוג מתוק ומבריק שמושך את העין ומזכיר מאוד את משקה הלימונה הוורודה שילדים בכל רחבי העולם אוהבים. אם אתם מעדיפים שלא להשתמש בצבעי מאכל, ניתן לבחור בתחליפים טבעיים או לוותר לחלוטין על תוספת הצבע למתכון, כדי שתוכלו פשוט ליהנות מעוגת לימון מושלמת בטעם מרענן. שיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת לימון ורודה מקור תמונה: delish.com
רכיבים לעוגת לימון ורודה:
סוכר - 300 גרם
חמאה - 225 גרם (בטמפרטורת החדר)
גרידת לימון - 2 כפות
ביצים - 4 (גדולות)
תמצית וניל - 1 כפית
אבקת אפייה - ¾ כפית
מלח - ¾ כפית
קמח - 240 גרם
חלב - 175 מ"ל
מיץ לימון - ½ כוס
צבע מאכל - 12 טיפות (ורוד, מג'נטה או צבע דומה - לא חובה)
אבקת סוכר - 450 גרם (לציפוי, ניתן להכין כמות קטנה יותר עם 300 גרם)
אופן הכנת עוגת לימון ורודה:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות ובינתיים שמנו תבנית אינגליש קייק באורך 24 ס"מ עם מעט ספרי שמן או חמאה, ורפדו בנייר אפייה שיבלוט מקצות התבנית כדי לאפשר שליפה קלה של העוגה לאחר האפייה.
  2. הכניסו לקערה גדולה את הסוכר (רק הרגיל, לא האבקה), החמאה וגרידת הלימון. ערבבו עם מיקסר חשמלי על מהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הוסיפו לקערה ביצה, ערבבו עד להשתלבות מלאה והמשיכו להוסיף כך את הביצים האחרות.
  4. הוסיפו תמצית וניל, אבקת אפייה ומלח. ערבבו שוב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. הוסיפו את הקמח לתערובת בהדרגה תוך כדי ערבוב על מהירות איטית, והקפידו לגרד את שולי הקערה עם מרית כדי למנוע גושי קמח.
  6. תוך כדי המשך ערבוב עם המיקסר על מהירות איטית, הוסיפו את החלב וכ-5 כפות מתוך מיץ הלימון עד שכל הרכיבים מתאחדים.
  7. השלב הבא נחוץ עבור שכבה הצבע באמצע העוגה. אם אתם מכינים עוגה ללא צבעי מאכל ניתן לדלג על שלב זה. העבירו ½1 כוסות מהתערובת שבקערה הגדולה לקערה בינונית וטפטפו לתוכה 8-15 טיפות צבע מאכל תוך כדי ערבוב אחרי הוספת ה-8 הראשונות, עד לקבלת הגוון הרצוי.
  8. מרחו את התערובת ללא הצבע בתוך התבנית שהכנתם, מעליה מרחו את התערובת הצבועה ולסיום הכניסו לתבנית את כל שאר התערובת שבקערה הגדולה. ישרו את העוגה עם מרית. אם בחרתם להכין גרסה ללא שכבה אמצעית, ניתן פשוט להעביר את כל התערובת מהקערה הגדולה לתבנית ולהחליק את חלקה העליון.
  9. הכניסו את התבנית לאפייה עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא נקי - שעה ו-10 דקות עד לשעה ו-25 דקות. ב-20 הדקות האחרונות של האפייה, כסו את העוגה בנייר אלומיניום כדי למנוע השחמה מהירה מדי.
  10. בסיום האפייה הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו לה להתקרר למשך כ-15 דקות ואז השתמשו בקצוות נייר האפייה כדי לשלוף את העוגה מהתבנית והניחו אותה על מגש רשת לקירור מלא.
  11. לקראת ההגשה הכינו את הזיגוג לעוגה: ערבבו בקערה את אבקת הסוכר עם כ-2 כפות מיץ לימון. הוסיפו כ-3 טיפות צבע מאכל וכף נוספת של מיץ לימון. ערבבו והמשיכו להוסיף מיץ לימון לפי הצורך עד לקבלת תערובת חלקה עם סמיכות של לבה וגוון צבע רצוי.
  12. צקו את הזיגוג על העוגה עם כף בהתאם לכמות הרצויה, המתינו כ-15 דקות לייצוב והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.