כמה אפשר לאכול את אותן עוגות שוקולד או שיש? התשובה של חלקכם יכולה אולי להיות כמה שיותר - אך אם מתחשק לכם לגוון, הן בטעם, הן במרקם ובמיוחד במראה, מצאנו לכם מתכון נהדר לעוגה קלילה ושונה בעלת מראה ייחודי, שמתאימה בעיקר לחובבי הלימון והג'לי שביניכם. אתם מוזמנים להכיר את טארט הלימון השקוף הטעים הבא, שמשלב בין טעמים חמצמצים ומרעננים למרקם המיוחד של הג'לטין, ויהפוך לקינוח המפתיע שלכם - שכולם לא רק יטעמו בשקיקה, אלא גם יבלעו עם העיינים!
מקור תמונה:
tastemade
רכיבים למתכון לטארט לימון:
אופן הכנת המתכון לטארט לימון:
-
שפכו את תה הלימון לתוך סיר, והביאו לידי רתיחה.
-
הוסיפו לסיר את דפי הג'לטין, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שפכו את התערובת שקבלתם אל תוך בסיס הטארט, והכניסו אותו לצינון במקרר למשך 30 דקות.
-
הכניסו לקערת ערבוב את החלבונים, והוסיפו את הסוכר ב-4 פעימות, בעודכם מערבבים את התערובת עם מיקסר יד, עד לקבלת מרקם אחיד.
-
זלפו את תערובת החלבונים על חלקה העליון של העוגה בסמוך לשוליים, כך שייווצרו לכם מעין כיפות מחודדות, כפי שניתן לראות בתמונה. אם יש לכם מבער גז ברנר, השתמשו בו להשחמת קצותיהן.
-
הגישו את העוגה לשולחן בעודה קרירה, וחכו למחמאות!
טיפ השף:
ניתן לקשט את העוגה עם פרוסות לימון, ומעט אוכמניות, עלי נענע ופרחים אכילים, לבחירתכם.