header

מתכון לסקונז ביתי עם זיגוג וניל

סקונז מגיעים בשלל צורות וטעמים, והם מושלמים לצד הקפה או התה בארוחת הבוקר או סתם כנשנוש של אחר הצהריים. המתכון הזה הוא מתכון הסקונז המושלם, ובזכותו תכינו סקונז נימוחים מבפנים ופריכים מבחוץ עם זיגוג וניל שפשוט תענוג לאכול. תנסו ולא תתאכזבו – זה יהפוך לאחד המתכונים האהובים עליכם!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לסקונז ביתי עם זיגוג וניל מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים לסקונז:
קמח - 250 גרם
סוכר - 3 כפות
מלח - ½ כפית
חמאה לא מלוחה - 115 גרם (קרה, חתוכה לקוביות)
ביצה - 1 גדולה (קרה)
שמנת מתוקה להקצפה - 120 מ״ל + 2 כפות להברשה (קרה)
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר חום - 1 כף (לפיזור מעל)
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - 80 גרם
חלב - 1 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הסקונז:
  1. טרפו בקערת מיקסר גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  2. הוסיפו את החמאה ומעכו אותה בעזרת מזלג לתוך התערובת כך שיישארו בתוכה פירורי חמאה בגודל אפונה. הכניסו למקרר עד שתסיימו עם הרכיבים הרטובים.
  3. בקערה קטנה טרפו יחדיו את השמנת, הביצה ותמצית הווניל עד שכל הרכיבים משתלבים היטב.
  4. שפכו את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם התערובת היבשה, וקפלו אותה עם מרית עד שהיא נהיית לחה - אל תערבבו אותה יותר מדי! אם נראה שהבצק יבש מדי ולא מתאחד, הוסיפו עוד כף שמנת. אם הוא לח מדי, הוסיפו עוד קצת קמח.
  5. העבירו את הבצק למשטח עבודה נקי וצרו ממנו כדור כדי לערבב את כל הרכיבים היטב - הבצק עלול להתפרק בקלות וזה בסדר, רק אל תלושו אותו יותר מדי כדי שלא יתחמם. לאחר מכן צרו ממנו דיסק בעובי של כ-2.5 ס״מ וברוחב של כ-18 ס״מ.
  6. חתכו את הבצק ל-8 חלקים שווים - חתכו ישר, מלמעלה למטה, ולא בתנועות חיתוך או ניסור. תוכלו לחלק גם ל-12 סקונז, אולם הם יהיו כמובן קטנים יותר, ושימו לב שזמן האפייה שלהם יתקצר.
  7. היעזרו במרית כדי לסדר את הסקונז שיצרתם על תבנית אפייה עם נייר אפייה עליה, במרווח של כ-2.5 ס״מ אחד מהשני.
  8. הברישו כל אחד מהסקונז עם שמנת או חלב, ופזרו בנדיבות סוכר חום מעל. הכניסו את התבנית למקרר למשך 15 דקות לפני האפייה.
  9. אפו למשך 20-22 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד שהחלק העליון של הסקונז מזהיבים בקצותיהם והם אפויים היטב במרכזם. הוציאו מהתנור, חכו שיתקררו, ואז זלפו מעל את הזיגוג.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. בקערה קטנה, ערבבו יחדיו את הסוכר, תמצית הווניל והחלב. הזיגוג צריך להיות בעל מרקם נוזלי-סמיך שניתן לטפטף. אם נראה שצריך לעבות אותו, הוסיפו מעט מאוד אבקת סוכר. אם נראה שצריך לדלל אותו, הוסיפו ½ כף חלב.
  2. השתמשו בכף כדי לזגג בנדיבות את הסקונז המקוררים. הזיגוג יהיה רטוב, אך אחרי כשעה הוא יתקשה והסקונז יהיו מוכנים להגשה.
טיפ השף:
בשלב שבו אתם מוסיפים את החמאה, תוכלו להוסיף ולערבב פנימה גם 1 כוס אוכמניות או שוקולד צ׳יפס אם תרצו להכניס טעם נוסף לסקונז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.