המתכון שלפניכם הוא הוכחה לכך שאפשר להכין עוגיות נהדרות שכמעט כולם יכולים לאכול בלי חשש. הן מבוססות על קמח חומוס ללא גלוטן ורכיבים שמותאמים לתזונה צמחונית או טבעונית, וכל זה בלי להתפשר על הטעם הנפלא של קינמון, אגוזים, שוקולד ותוספות אחרות. לקמח החומוס יש הרבה יתרונות על פני קמח רגיל, כמו למשל תכולת החלבון שבו, והוא גם תורם מאוד למרקם ולריח המיוחדים של העוגיות האלו. להכין אותן זה משחק ילדים של ממש, אז אתם מוזמנים להפעיל את התנור ולהיכנס למטבח!
רכיבים לעוגיות מקמח חומוס:
אופן הכנת עוגיות מקמח חומוס:
-
חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות והכינו מגש או תבנית מכוסים בנייר אפייה או אלומיניום.
-
ערבבו את כל הרכיבים היבשים למעט השוקולד צ'יפס בקערה גדולה.
-
בקערה גדולה נפרדת, המיסו את שמן הקוקוס וערבבו לתוכו את שאר הרכיבים הרטובים למעט חלב השקדים. ערבבו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
העבירו את הרכיבים הרטובים לקערה עם היבשים, ערבבו עד שכל הרכיבים היבשים ספוגים היטב, הוסיפו את חלב השקדים וערבבו שוב.
-
פזרו את השוקולד מעל התערובת וקפלו אותו פנימה בעדינות בעזרת מרית או כלי דומה.
-
לסיום, קחו כף גלידה או כלי דומה וצרו מהתערובת 14-16 כדורים אותם תניחו על התבנית במרווחים אחידים. שטחו קלות את העוגיות בעזרת מזלג והכניסו לתנור.
-
לאחר אפייה של כ-6 דקות הוציאו את התבנית מהתנור, סובבו אותה והכניסו בחזרה פנימה ל-5 עד 6 דקות נוספות, עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון חום-זהוב קל מאוד.
-
העוגיות לא בהכרח יראו מוכנות, אך אחרי שתוציאו אותן מהתנור ותתנו להן להתקרר הן יתקשחו ויהיה ניתן ליהנות מטעמן הנפלא - בתאבון!