אמנם במסורת ישראל מסופר על ניצחון המכבים על היוונים ועל נס פך השמן, לכבודו אנו אוכלים כל שנה בחנוכה את הסופגניות המתוקות, אבל מתברר שלמרות הפסדם ההיסטורי, היוונים לא ויתרו על גרסה משלהם למנה המתוקה הזו. הלוקמודס הן מעט יותר קטנות וכדוריות מהסופגניות שלנו, אך פריכות וטעימות לא פחות. הגישו אותן כקינוח בזיגוג דבש ואבקת קינמון מעליהן לסיום מתוק של ארוחה יוונית קלאסית.
מי שאמר שסופגניות הן רק לחנוכה כנראה לא מכיר את מתכון סופגניות הפרג הללו שיככבו על שולחן הפורים שלכם. הטעם הנהדר והמרקם הממכר יגרמו לכם לאכול אותן אחת אחרי השנייה, ואם בכל זאת מישהו יתהה לפשר הסופגנייה בפורים, תמיד תוכלו לומר בחיוך שהסופגנייה התחפשה.
הדונאט היא למעשה סופגנייה מטוגנת עם חור במרכז. היא לרוב מטוגנת בשמן עמוק ומצופה בזיגוג סוכר או שוקולד, או מכוסה באבקת סוכר וקינמון. אפשר להכין את הדונאט בכמה דרכים: הדרך הראשונה היא רידוד הבצק לצינור ארוך וחיבור בין 2 הקצוות. דרך שנייה היא לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים ובמרכזם עיגולים נוספים וקטנים יותר בעזרת חותכן או כל כלי דומה. דרך נוספת שבעיני הכי פחות נוחה ואסתטית, היא למתוח פיסת בצק ולפתוח אותה כלפי חוץ בעזרת הידיים עד שנוצר חור במרכז.
אפשר לחסוך בקלוריות ולאפות את הדונאטס בתנור: לאחר ההתפחה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. לדעתי אם כבר החלטתם להכין, הדרך המטוגנת והמסורתית היא זאת שתעניק לסופגניות החור המדהימות את הטעם האמיתי והממכר.
חלב: את החלב אפשר להחליף במים או תחליפי חלב כמו חלב סויה.
חמאה: את המחאה אפשר להחליף במחמאה.
שמן: לא מומלץ להשתמש בשמן זית אלא בשמן צמחי כמו סויה, חמניות או קנולה. שמן הזית ישנה את טעם הדונאטס ופחות ישתלב עם הטעמים המתוקים והשוקולד.
קריצת עיגולים: אפשר להשתמש ברינג, כוס או כל כלי עגול ונוח. לעיגול הפנימי נדרש עיגול קטן יותר, אם אין לכם כוס או רינג בגודל כזה אפשר להיעזר גם בפקק גדול של בקבוק שתייה.
התפחה: לאחר יצירת הצורות וקריצת העיגולים מומלץ להניח את הדונאטס להתפחה נוספת על נייר אפייה. דרך קלה יותר היא להתפיח על גבי ריבועי ניירות אפייה, כך קל הרבה יותר להעביר את חישוק הבצק ישירות לשמן מבלי להרוס את הצורה.
טיגון: מומלץ להכניס לסיר עם השמן הרותח בכל פעם כ-4-3 חישוקי בצק, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן החם. אם תכניסו כמות גדולה יותר, הדונאטס עלולים להידבק כיוון שלא יהיה להם מספיק מקום לתפוח.
העיגול הפנימי: אל תזרקו לפח את עיגולי הבצק הפנימיים והקטנים שקרצתם, אפשר לגלגל אותם לכדורים קטנים ולטגן בשמן חם, ואפשר לרדד שוב לעלה דק וליצור עיגולי דונאטס נוספים.
ציפוי: אפשר לצבוע את הציפוי עם צבעי מאכל ואפשר להשאיר לבן כמו שהוא, אם בחרתם בצבע מאכל רגיל הוסיפו לפחות 1-2 כפיות.
שמנת מתוקה: את השמנת המתוקה בציפוי ניתן להמיר בשמנת צמחית.
שוקולד לבן: את השוקולד הלבן בציפוי ניתן להחליף בשוקולד מריר.
צבע מאכל: לכבוד יום העצמאות בחרתי בצבע מאכל כחול, אך כמובן אפשר לבחור בכל צבע או לוותר עליו.
לפיזור מעל: אפשר להוסיף מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון וכדומה.
אחסון: מומלץ לשמר במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר. אפשר להקפיא, מומלץ לפני הוספת הציפוי מעל.
במקסיקו לביבות תפוחי אדמה הן לא מלוחות, אלא מוגשות עם קצפת מתוקה ומחביאות בתוכן קינמון שיוצר מנה מיוחדת במינה. אם גם אתם רוצים לקבל טעימה ממקסיקו, ובייחוד מאחד הקינוחים של המדינה, נסו את המתכון הבא ללביבות שאף אחד לא יצפה לו, והמתיקו כל ארוחה בצורה טעימה במיוחד.
צ'ורוס הן סופגניות שמקורן במקסיקו ודרום אמריקה, אשר עשויות מבצק רבוך שמטוגן בצורת צינורות ארוכים שמגולגלים באופן מסורתי בקינמון וסוכר ונטבלים בשלל רטבים נפלאים. אם התיאור הזה לא מספיק כדי לעורר בכם תיאבון, אולי תוספת של שוקו חם ונימוח תעשה את העבודה... במתכון הבא תלמדו כיצד להכין גרסה מיוחדת של סופגניות הצ'ורוס, שמקבלות צורה של כוס מתוקה במיוחד שלתוכה תמזגו שוקו חם, סמיך ועשיר במיוחד. החנוכה הזה בהחלט יהיה מואר וטעים הודות לכוסופגניות הללו שימתיקו את שולחן החג ויהפכו אותו לשמח במיוחד. שיהיה בתיאבון!
הספינג' הוא סוג של סופגניה שעשויה מבצק מעט דליל ומקורו ממדינות המגרבּ (צפון אפריקה). מרקמו של הספינג' ספוגי ורך, וטעמו ערב לחך. בעבר נהוג היה להכין את הספינג' לאירועים מיוחדים, לחג החנוכה ובהושענא רבה. בעזרת מתכון הספינג' שלפניכם, תוכלו להכין מטעם טעים ואוורירי מהרכיבים הפשוטים ביותר שיש בכל בית.
לסופגניות יש טעם נפלא ומרקם מיוחד שבזכותם הן נחשבות לאחד ממאכלי החגים האהובים ביותר בישראל, אבל האם אפשר לשדרג אותן כדי שיהיו אפילו יותר טעימות ומיוחדות? התשובה לשאלה הזאת היא כן, ולמרבה ההפתעה המרכיב הסודי שיאפשר לכם לעשות זאת הוא מחית תפוחי אדמה! בעזרת המתכון הבא שמוצג בווידאו שלפניכם וגם בהרחבה לאחריו, תלמדו כיצד לשלב אותו במתכון פשוט לסופגניות, או דונאטס כפי שהן נקראות בארה"ב, וכמו שתוכלו לראות בסוף הסרטון, אף אחד לא מצליח לנחש את סוד הטעם המעולה שלהן!
העירית היא צמח מסוג שום, לכן תכונות המרפא שלה דומות לתכונות המרפא של השום (כמו חיטוי והשפעה חיובית על מערכת כלי הדם) והיא עשירה מאוד בוויטמין A ו-C. העירית משמשת אותנו כתבלין בעל טעם מתון מאוד ולכן היא יכולה להתאים גם כחומר גלם עיקרי וגם כקישוט. בעבר האמינו שצריך לתלות צרורות של עירית מיובשת כדי להרחיק מחלות, אבל אני מאמינה שמספיק לאכול מהלביבות האלה וכבר תתחילו להרגיש טוב יותר.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: