print header

אוסף טעים ומיוחד לחג - 12 מתכונים נהדרים לחנוכה

הרבה מאוד אנשים טוענים שחנוכה הוא החג היהודי עם האוכל הטעים ביותר, ולמען האמת קשה להתווכח איתם. מעבר לסופגניות והלביבות שכולם אוהבים ושאפשר להכין בגרסאות רבות, יש גם מאכלי עדות נהדרים, מתכונים ברוח חנוכה ומתכונים לילדים ששואבים השראה מסמלי החג האהובים. אם אתם רוצים ליהנות ממטעמים שכאלה בחג הקרוב, הכנו לכם אוסף נהדר עם 12 מתכונים נהדרים לחנוכה עבור ילדים, מבוגרים וכל מי שאוהב קינוחים מתוקים - אך לא רק. כל שעליכם לעשות הוא לבחור את המתכון האהוב עליכם, להצטייד בכל הרכיבים הדרושים ולהתחיל לבשל. שיהיה בתיאבון!
מתכון ללביבות כרובית וגבינות
ידוע שחגיגת חנוכה לא שלמה בלי לביבות חמות, לכן השנה החלטנו במשפחה להכין אותן בתצורה קצת אחרת - להפחית את כמות השומן ולטגן את הלביבות עם הכי מעט שמן שניתן ולהמשיך את הריכוך באפייה. לאחר לבטים וטעימות של מתכונים שונים הגענו אל המתכון המושלם שמשלב גבינות וירקות אהובים שלבטח גם אתם תאהבו. אז אל תמתינו לחנוכה כדי לטעום את הלביבות המעולות האלה, נסו אותן עוד היום והכניסו אווירת חג לביתכם כבר מעכשיו ובכל יום בשנה.
מתכון ללביבות כרובית וגבינות מקור תמונה: myrecipes
רכיבים ללביבות:
תפוחי אדמה - 3 כוסות (קלופים ומגורדים)
בצל - 1 (מגורד)
כרובית - ¼3 כוסות (פרחים בלבד)
בצלים ירוקים - 6-7 (קצוצים, הפרידו בין החלק הלבן לירוק)
קמח - 60 גרם (כ-5 כפות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת גרוייר - ¼ כוס (מגורדת או כל גבינה קשה אחרת)
ביצה - 1
שמן קנולה - 5 כפות (מחולקות)
שמנת חמוצה - ¾ כוס
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לסופגניות יווניות - לוקמודוס

אמנם במסורת ישראל מסופר על ניצחון המכבים על היוונים ועל נס פך השמן, לכבודו אנו אוכלים כל שנה בחנוכה את הסופגניות המתוקות, אבל מתברר שלמרות הפסדם ההיסטורי, היוונים לא ויתרו על גרסה משלהם למנה המתוקה הזו. הלוקמודס הן מעט יותר קטנות וכדוריות מהסופגניות שלנו, אך פריכות וטעימות לא פחות. הגישו אותן כקינוח בזיגוג דבש ואבקת קינמון מעליהן לסיום מתוק של ארוחה יוונית קלאסית.

מתכון לסופגניות יווניות - לוקמודוס מקור תמונה: Alpha
רכיבים לסופגניות:
מים - 1 כוס (פושרים)
חלב - 1 כוס
קמח - ¼3 כוסות
סוכר - 2 כפות
מלח - 1 כפית
שמן זית - 4 כפות
שמן צמחי - לטיגון
דבש - ¾ כוס
קינמון - מעט (טחון)
אגוזי מלך - מעט (קצוצים, לקישוט)
מתכון לסופגניות פרג אפויות

מי שאמר שסופגניות הן רק לחנוכה כנראה לא מכיר את מתכון סופגניות הפרג הללו שיככבו על שולחן הפורים שלכם. הטעם הנהדר והמרקם הממכר יגרמו לכם לאכול אותן אחת אחרי השנייה, ואם בכל זאת מישהו יתהה לפשר הסופגנייה בפורים, תמיד תוכלו לומר בחיוך שהסופגנייה התחפשה.

מתכון לסופגניות פרג אפויות מקור תמונה: bakerbynature
רכיבים לסופגניות:
קמח - ¼1 כוסות
אבקת אפייה - ¼1 כפות
מלח - ½ כפית
זרעי פרג - ½2 כפות
סוכר - ½ כוס
גרידת לימון - 2 כפיות
חמאה - ½2 כפות (מומסת)
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
תמצית וניל - 1 כפית
תמצית לימון - ½ כפית
חלב - ½ כוס
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - ¼1 כוסות (ללא גושים)
חלב - 1 כף
מלח - ¼ כפית
מיץ לימון - 1 כף (או יותר אם יש צורך)
גרידת לימון - 1 כפית
מתכון לדונאט כחול-לבן

הדונאט היא למעשה סופגנייה מטוגנת עם חור במרכז. היא לרוב מטוגנת בשמן עמוק ומצופה בזיגוג סוכר או שוקולד, או מכוסה באבקת סוכר וקינמון. אפשר להכין את הדונאט בכמה דרכים: הדרך הראשונה היא רידוד הבצק לצינור ארוך וחיבור בין 2 הקצוות. דרך שנייה היא לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים ובמרכזם עיגולים נוספים וקטנים יותר בעזרת חותכן או כל כלי דומה. דרך נוספת שבעיני הכי פחות נוחה ואסתטית, היא למתוח פיסת בצק ולפתוח אותה כלפי חוץ בעזרת הידיים עד שנוצר חור במרכז.   

אפשר לחסוך בקלוריות ולאפות את הדונאטס בתנור: לאחר ההתפחה מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. לדעתי אם כבר החלטתם להכין, הדרך המטוגנת והמסורתית היא זאת שתעניק לסופגניות החור המדהימות את הטעם האמיתי והממכר.

מתכון לדונאטס: דונאטס עם ציפוי לבן סוכריות צבעוניות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דונאטס עם ציפוי שוקולד לבן:

חלב: את החלב אפשר להחליף במים או תחליפי חלב כמו חלב סויה.

חמאה: את המחאה אפשר להחליף במחמאה.

שמן: לא מומלץ להשתמש בשמן זית אלא בשמן צמחי כמו סויה, חמניות או קנולה. שמן הזית ישנה את טעם הדונאטס ופחות ישתלב עם הטעמים המתוקים והשוקולד.

קריצת עיגולים: אפשר להשתמש ברינג, כוס או כל כלי עגול ונוח. לעיגול הפנימי נדרש עיגול קטן יותר, אם אין לכם כוס או רינג בגודל כזה אפשר להיעזר גם בפקק גדול של בקבוק שתייה.

התפחה: לאחר יצירת הצורות וקריצת העיגולים מומלץ להניח את הדונאטס להתפחה נוספת על נייר אפייה. דרך קלה יותר היא להתפיח על גבי ריבועי ניירות אפייה, כך קל הרבה יותר להעביר את חישוק הבצק ישירות לשמן מבלי להרוס את הצורה.

טיגון: מומלץ להכניס לסיר עם השמן הרותח בכל פעם כ-4-3 חישוקי בצק, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן החם. אם תכניסו כמות גדולה יותר, הדונאטס עלולים להידבק כיוון שלא יהיה להם מספיק מקום לתפוח.

העיגול הפנימי: אל תזרקו לפח את עיגולי הבצק הפנימיים והקטנים שקרצתם, אפשר לגלגל אותם לכדורים קטנים ולטגן בשמן חם, ואפשר לרדד שוב לעלה דק וליצור עיגולי דונאטס נוספים.

ציפוי: אפשר לצבוע את הציפוי עם צבעי מאכל ואפשר להשאיר לבן כמו שהוא, אם בחרתם בצבע מאכל רגיל הוסיפו לפחות 1-2 כפיות.

שמנת מתוקה: את השמנת המתוקה בציפוי ניתן להמיר בשמנת צמחית.

שוקולד לבן: את השוקולד הלבן בציפוי ניתן להחליף בשוקולד מריר.

צבע מאכל: לכבוד יום העצמאות בחרתי בצבע מאכל כחול, אך כמובן אפשר לבחור בכל צבע או לוותר עליו.

לפיזור מעל: אפשר להוסיף מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון וכדומה.

אחסון: מומלץ לשמר במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר. אפשר להקפיא, מומלץ לפני הוספת הציפוי מעל. 

רכיבים לדונאטס:
קמח - ½2 כוסות (½ קילו)
חלב - 1 כוס (240 מ"ל)
חמאה - 100 גרם (בטמפרטורת החדר)
סוכר - ½ כוס
מלח - ½ כפית
תמצית וניל - 1 כפית
שמן צמחי - לפי הצורך (לטיגון)
רכיבים לציפוי:
שמנת מתוקה - ½ כוס (120 מ"ל)
שוקולד לבן - 200 גרם
סוכריות צבעוניות - לפי הצורך (לקישוט)
מתכון ללביבות שוקולד מתוקות עם קינמון וקצפת

במקסיקו לביבות תפוחי אדמה הן לא מלוחות, אלא מוגשות עם קצפת מתוקה ומחביאות בתוכן קינמון שיוצר מנה מיוחדת במינה. אם גם אתם רוצים לקבל טעימה ממקסיקו, ובייחוד מאחד הקינוחים של המדינה, נסו את המתכון הבא ללביבות שאף אחד לא יצפה לו, והמתיקו כל ארוחה בצורה טעימה במיוחד. 

מתכון ללביבות שוקולד מתוקות עם קינמון וקצפת מקור תמונה: whatjewwannaeat
רכיבים ללביבות:
תפוחי אדמה - 2 כוסות (חתוכים לקוביות, שטופים וקלופים)
קמח - 2 כפות (או נטול גלוטן)
סוכר חום - 2 כפות
מלח - ½ כפית
שמן קנולה - ½ כוס
אבקת קקאו - ¼ כוס
אבקת סוכר - ½ כוס
פלפל קאיין - ⅛ כפית
רכיבים לקצפת קינמון:
שמנת מתוקה - 1 כוס (להקצפה)
אבקת סוכר - ½ כוס
קינמון - 1 כפית
מתכון לכוסות צ'ורוס - סופגניות דרום אמריקאיות

צ'ורוס הן סופגניות שמקורן במקסיקו ודרום אמריקה, אשר עשויות מבצק רבוך שמטוגן בצורת צינורות ארוכים שמגולגלים באופן מסורתי בקינמון וסוכר ונטבלים בשלל רטבים נפלאים. אם התיאור הזה לא מספיק כדי לעורר בכם תיאבון, אולי תוספת של שוקו חם ונימוח תעשה את העבודה... במתכון הבא תלמדו כיצד להכין גרסה מיוחדת של סופגניות הצ'ורוס, שמקבלות צורה של כוס מתוקה במיוחד שלתוכה תמזגו שוקו חם, סמיך ועשיר במיוחד. החנוכה הזה בהחלט יהיה מואר וטעים הודות לכוסופגניות הללו שימתיקו את שולחן החג ויהפכו אותו לשמח במיוחד. שיהיה בתיאבון!

רכיבים לכוסות צ'ורוס:
חמאה - 180 גרם (ללא מלח, חתוכה לקוביות)
סוכר חום - 3 כפות
מים - ½1 כוסות (רותחים)
קמח - ½1 כוסות
מלח - 1 כפית
תמצית וניל - 1 כפית
שמן - לטיגון עמוק
קינמון - 4 כפיות
סוכר - 4 כוסות
רכיבים לשוקו החם:
חמאה - 60 גרם
קורנפלור - 2 כפיות
חלב - 2 כוסות
סוכר - 4 כפות
שבבי שוקולד מריר - 1 כוס (שוקולד צ'יפס, לפחות 60% מוצקי קקאו)
מתכון לספינג' - סופגניות טוניסאיות

הספינג' הוא סוג של סופגניה שעשויה מבצק מעט דליל ומקורו ממדינות המגרבּ (צפון אפריקה). מרקמו של הספינג' ספוגי ורך, וטעמו ערב לחך. בעבר נהוג היה להכין את הספינג' לאירועים מיוחדים, לחג החנוכה ובהושענא רבה. בעזרת מתכון הספינג' שלפניכם, תוכלו להכין מטעם טעים ואוורירי מהרכיבים הפשוטים ביותר שיש בכל בית.

מתכון לספינג' - סופגניות טוניסאיות מקור תמונה: i.pinimg
רכיבים לבצק:
קמח - 500 גר'
מלח - 10 גר'
סוכר - 10 גר'
ביצה - 1
אבקת אפייה - 10 גר' (1 שקיק)
מים - 350 מ''ל (חמים, לא רותחים)
שמן - לטיגון
רכיבים לסירופ:
סוכר - 2 כוסות
מים - 2 כוסות
לימון - ½
מתכון לסופגניות מפתיעות ומשודרגות עם מרכיב סודי

לסופגניות יש טעם נפלא ומרקם מיוחד שבזכותם הן נחשבות לאחד ממאכלי החגים האהובים ביותר בישראל, אבל האם אפשר לשדרג אותן כדי שיהיו אפילו יותר טעימות ומיוחדות? התשובה לשאלה הזאת היא כן, ולמרבה ההפתעה המרכיב הסודי שיאפשר לכם לעשות זאת הוא מחית תפוחי אדמה! בעזרת המתכון הבא שמוצג בווידאו שלפניכם וגם בהרחבה לאחריו, תלמדו כיצד לשלב אותו במתכון פשוט לסופגניות, או דונאטס כפי שהן נקראות בארה"ב, וכמו שתוכלו לראות בסוף הסרטון, אף אחד לא מצליח לנחש את סוד הטעם המעולה שלהן!

רכיבים לסופגניות עם מחית תפוחי אדמה:
קמח - ¼3 כוסות (כ-400 גרם, ועוד קצת לקימוח משטחי העבודה)
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
חמאה - 8 כפות (כ-100 גרם, מרוככת)
סוכר לבן - ½1 כוס (מופרדות ל- ½ כוס שהיא כ-100 גרם, ועוד כוס לציפוי)
סוכר חום - ½ כוס (כ-110 גרם)
מחית תפוחי אדמה - כוס (כ-325 גרם)
ביצים - 2 (גדולות)
תמצית וניל - כפית
רוויון - ½ כוס
שמן קנולה - כ-2 ליטר (לטיגון)
קינמון - 2 כפיות
מתכון ללביבות תפוחי אדמה במילוי גבינות
כמו בתרבויות רבות אחרות, גם אצל הפולנים ידוע שצריך להשאיר צלחת ריקה בסיום הארוחה, אחרת זה לא נחשב שאכלתם, אבל מה עושים אם בכל זאת נשאר בה אוכל? האם לזרוק אותו לפח או לא? התשובה שלנו לשאלה הזו פשוטה: ממש לא כדאי לכם לעשות זאת, כי לאחר שתכירו את המתכון הבא ללביבות פירה תפוחי אדמה במילוי גבינות, תעריכו מחדש את שאריות המזון שלא נגעתם בהם במהלך הארוחה. נסו ותיהנו!
מתכון ללביבות תפוחי אדמה במילוי גבינות מקור תמונה: olgasflavorfactory
רכיבים ללביבות:
פירה תפוחי אדמה - ½2 כוסות
תפוחי אדמה - 750 גרם (קלופים, מגורדים וללא נוזלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת ריקוטה - ½ כוס (או קוטג')
גבינת מוצרלה - 120 גרם (מגורדת או כל גבינה קשה אחרת)
פטרוזיליה - מעט (קצוצה, או כל עשב תיבול לבחירתכם)
גבינת שמנת - 2-4 כפות
שמן - לטיגון
מתכון לרוטב טריאקי

רוטב אסיאתי ומומלץ במיוחד לתבשילי עוף ואטריות.

רכיבים לרוטב טריאקי:
רוטב סויה - ½ כוס
מים - ¼ כוס
יין אורז - 2 כפות (מתוק)
סוכר חום - ½1 כפות
סוכר לבן - ¼ כוס
שום - ½1 כפיות (כתוש)
ג'ינג'ר - ½1 כפיות (כתוש)
מתכון לסופגניות בצורת פרח מהבלוג The Kitchen Coach
סופגניות ניתן למצוא היום כמעט בכל מקום, לא רק במאפיות, ולמען האמת יש כל כך הרבה דרכים להכין סופגניות טעימות ומקוריות שחבל לבזבז את המקום שפינינו לקלוריות על אותן סופגניות רגילות שכולם כבר מכירים. לצד כל אותם מתכונים לסופגניות מיוחדות, יש מתכון אחד שברגע שתגלו אותו, סביר למאוד להניח שלא תוכלו לוותר עליו בחג החנוכה הזה.

הכירו את הקריוש, סופגנייה אלג'יראית בצורת פרח, שבנוסף להיותה בעלת טעם נהדר, צורתה מושלמת לאירוח ולפינוק כל אדם אהוב, כולל את עצמנו. המתכון הבא מגיע מהבלוג The Kitchen Coach של עוז תלם, והוא פרי יצירתה של נוף, הזוכה מהעונה הרביעית של מאסטרשף. עוז מציין מניסיונו שאחרי שתטעמו את הקריוש, יהיה לכם קשה מאוד לחזור לסופגניות הפשוטות והרגילות, לכן שווה מאוד להפשיל שרוולים ולנסות את המתכון הנהדר הזה. 
הקריוש מגיע מהמטבח האלג'יראי, שבו נהוג להשתמש באותם שלושה מרכיבים במתכונים רבים: קמח, שמן וסוכר. הסופגנייה הזו היא מנה שמגישים לרוב בחתונות או באירועים מיוחדים, אולם אין זמן שהיא מתאימה לו יותר מאשר חג החנוכה.
בהשוואה לסופגנייה רגילה ובזכות היותו בעל מראה מקסים של פרח יפהפה, הקריוש בא במגע רב יותר עם השמן, כלומר יותר אזורים בו מזהיבים ומקבלים טעם חזק יותר, אך עם זאת הטיגון הוא מהיר מאוד, כך שהשמן לא נספג בקריוש כמו שהוא נספג בסופגנייה הרגילה. הבצק עצמו מקבל חיזוק של סולת, אשר לפי נוף עוזר לו לצאת פריך יותר וגם לספוג פחות שמן. בנוסף, משום שהעלים של הפרח קטנים יחסית, הם גם נהיים פריכים מהר מאוד, כך שתקבלו מרקם שיפתיע אתכם לגלות בסופגנייה. 
מתכון לסופגניות בצורת פרח מהבלוג The Kitchen Coach מקור תמונה: אסף אמברם
רכיבים לסופגניות:
קמח לבן - 400 גר'
סולת - 100 גר'
ביצה - 1 (טרופה, צריך רק חצי לבצק ובשאר משתמשים בהמשך)
חמאה - 100 גר' (מומסת)
סוכר לבן - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כף (½ שקית)
שמרים יבשים - ½ כפית (או ½1 כפיות שמרים טריים)
מים - 120 מ"ל (½ כוס)
דבש - ½ כוס (מחומם במיקרוגל, לזילוף מעל המאפים המוכנים)
שומשום - 2 כפות (קלוי, לקישוט - לא חובה)
שקדים - חופן (שלמים, לא קלויים)
חותכנים בצורת פרחים - 3 (קטן, בינוני וגדול. אחד מכל אחד, להשיג בחנויות המתמחות באפייה או כלי בית)
שמן - לטיגון עמוק
מתכון ללביבות חמות עם גבינה ועירית

העירית היא צמח מסוג שום, לכן תכונות המרפא שלה דומות לתכונות המרפא של השום (כמו חיטוי והשפעה חיובית על מערכת כלי הדם) והיא עשירה מאוד בוויטמין A ו-C. העירית משמשת אותנו כתבלין בעל טעם מתון מאוד ולכן היא יכולה להתאים גם כחומר גלם עיקרי וגם כקישוט. בעבר האמינו שצריך לתלות צרורות של עירית מיובשת כדי להרחיק מחלות, אבל אני מאמינה שמספיק לאכול מהלביבות האלה וכבר תתחילו להרגיש טוב יותר.

רכיבים ללביבות גבינה ועירית:
חמאה - 230 גר'
גבינת צ'דר - 3 כוסות (מגורדת)
קמח - 2 כוסות
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - ½ כפית
רוטב צ'ילי חריף - ½ כפית (לאוהבי חריף אפשר להוסיף יותר)
שום - ¼ כפית (טחון)
פצפוצי אורז - 2 כוסות (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.