העירית היא צמח מסוג שום, לכן תכונות המרפא שלה דומות לתכונות המרפא של השום (כמו חיטוי והשפעה חיובית על מערכת כלי הדם) והיא עשירה מאוד בוויטמין A ו-C. העירית משמשת אותנו כתבלין בעל טעם מתון מאוד ולכן היא יכולה להתאים גם כחומר גלם עיקרי וגם כקישוט. בעבר האמינו שצריך לתלות צרורות של עירית מיובשת כדי להרחיק מחלות, אבל אני מאמינה שמספיק לאכול מהלביבות האלה וכבר תתחילו להרגיש טוב יותר.
רכיבים ללביבות גבינה ועירית:
אופן הכנת הלביבות גבינה ועירית:
-
בקערה גדולה ערבבו את החמאה והגבינה.
-
הוסיפו קמח, עירית, מלח, רוטב צ'ילי ואבקת שום וערבבו עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד. בשלב הזה ניתן להוסיף ולערבב גם את פצפוצי האורז.
-
חלקו את התערובת ל-4 חלקים, גלגלו כל חלק לאורך של 15 ס"מ, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה.
-
חממו מראש תנור ל-165°.
-
הוציאו את הבצק מהמקרר והכינו עיגולים בעובי של ½ ס"מ.
-
הניחו נייר אפייה על התבנית וסדרו את הלביבות במרחק של 3 ס"מ אחת מהשנייה.
-
אפו בתנור למשך 20-25 דקות, עד שהקצוות נעשים פריכים והלביבות משחימות מעט.
-
הגישו את הלביבות החמות לשולחן.
מקור: לאה בנקסוס