הלביבות הרכות האלה כל כך עסיסיות שאסור לכם לוותר על המתכון הזה. את העדשים צריך להשרות כשלוש שעות לפני ההכנה, ובשל ההשריה הן יאבדו מעט מטעמן ולכן יש לתבל אותן מעט יותר מהרגיל.
למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה".
מקור תמונה:
shifra-l
אופן הכנת הצזיקי:
-
שטפו היטב את המלפפון ומבלי לקלף אותו, גרדו במגרדה גסה. פזרו על הגרידה כפית מלח, ערבבו ושימו במסננת למשך 10 דקות.
-
ערבבו את שאר המצרכים, הוסיפו את גרידת המלפפון וזלפו מעל הכל שמן זית.
מקור תמונה:
shifra-l
-
לאחר שהכנתם גם את הלביבות, סדרו אותן בכלי הגשה וזלפו מעליהן מעט מהצזיקי. ניתן לקשט מסביב עם קוביות עגבנייה ולהגיש. בתיאבון!
מקור תמונה:
shifra-l
מקור: במטבח עם שפרה