header

מתכון ללביבות עדשים וירקות ברוטב צזיקי עיזים של שפרה

הלביבות הרכות האלה כל כך עסיסיות שאסור לכם לוותר על המתכון הזה. את העדשים צריך להשרות כשלוש שעות לפני ההכנה, ובשל ההשריה הן יאבדו מעט מטעמן ולכן יש לתבל אותן מעט יותר מהרגיל.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה".

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות עדשים וירקות ברוטב צזיקי עיזים של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים ללביבות עדשים:
עדשים אדומות - 2 כוסות
בצל - 1 (חתוך גס)
קישוא - 1 (חתוך גס)
גזר - 1 (קלוף וחתוך גס)
פטרוזיליה - חופן (גדול)
ג'ינג'ר - 2 כפות
חלב קוקוס - ½ כוס
קמח תופח - ½ כוס
צ'ילי מתוק - 4 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
כמון - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
שמן קנולה - לטיגון
רכיבים לצזיקי:
מלפפון - 1 (גדול או 2 קטנים)
גבינת עיזים - 3 כפות
שיני שום - 4-5 (ניתן שיניים מרוסקות, תלוי בטעם האישי שלכם)
שמיר - 2 כפות (קצוץ, ניתן להמיר בנענע)
שמן זית - מעט, להגשה
אופן הכנת הלביבות עדשים:
  1. העבירו את העדשים לקערה וכסו אותן עם מים. השרו אותן לפחות למשך 3 שעות וסננו.
  2. חלקו את הירקות, חלב הקוקוס והג'ינג'ר ל-2 קבוצות יחד עם העדשים. שימו כל קבוצת מצרכים בנפרד במעבד מזון ורסקו היטב עד לקבלת מחית אחידה. העבירו לקערה, הוסיפו את שאר המצרכים וערבבו. preperation מקור תמונה: shifra-l
  3. חממו שמן במחבת, ובעזרת 2 כפות העבירו תלוליות מהתערובת אל המחבת כשהוא חם. preperation מקור תמונה: shifra-l
  4. טגנו את הלביבות עד שיזהיבו משני הצדדים והעבירו לצלחת עם נייר סופג. preperation מקור תמונה: shifra-l
אופן הכנת הצזיקי:
  1. שטפו היטב את המלפפון ומבלי לקלף אותו, גרדו במגרדה גסה. פזרו על הגרידה כפית מלח, ערבבו ושימו במסננת למשך 10 דקות.
  2. ערבבו את שאר המצרכים, הוסיפו את גרידת המלפפון וזלפו מעל הכל שמן זית. preperation מקור תמונה: shifra-l
  3. לאחר שהכנתם גם את הלביבות, סדרו אותן בכלי הגשה וזלפו מעליהן מעט מהצזיקי. ניתן לקשט מסביב עם קוביות עגבנייה ולהגיש. בתיאבון! preperation מקור תמונה: shifra-l
מקור: במטבח עם שפרה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.