התירס עשיר בשלל סוגי ויטמין B שעוזרים לשמור על מערכת העצבים והתפקוד הקוגניטיבי. במתכון הבא התירס האהוב מחליף את תפוחי האדמה בצורה מושלמת שאהובה במיוחד על ילדים, וכל בני הבית ייהנו מטעמן הייחודי של הלביבות שתכינו בעזרתו.
אופן הכנת הלביבות תירס:
-
קצצו את הבצל במעבד מזון.
-
הוסיפו למעבד את התירס וקצצו גם אותו (בהפעלה קצרה).
-
ערבבו בקערה את הבצל, התירס ושאר הרכיבים (למעט השמן).
-
חממו את השמן במחבת.
-
צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות, הנמיכו מעט את הלהבה והעבירו אותן למחבת.
-
טגנו את הלביבות מ-2 צדדיהן עד שהן משחימות קלות.
-
העבירו את הלביבות מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג, והניחו נייר סופג גם מעליהן על מנת שייספג השמן.
מקור: נעמה פ.