הלביבות המיוחדות האלה הן בעלות טעם מלוח ומתקתק. הדלורית מתקרמלת בתנור ביחד עם השום והרוזמרין, וגבינת הפרמזן מוסיפה טעם נהדר אף יותר. מומלץ מאוד להגיש את הלביבות האלה יחד עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש (מתכון בהמשך).
למתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"
מקור תמונה:
brwsugar
אופן הכנת הקרם-פרש:
-
במידה ובחרתם להכין קרם פרש ללביבות שלכם, יש להכין אותו יום מראש. ערבבו את השמנת המתוקה יחד עם הריוויון או היוגורט והניחו בצנצנת במקום חמים למשך 24 שעות (אם זה יום חם אז פחות). לאחר מכן העבירו את קרם הפרש למקרר.
מקור תמונה:
brwsugar
אופן הכנת הלביבות:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות.
-
חצו את הדלורית לשני חלקים ונקו מהליבה שלה את הגרעינים. הניחו את החלקים בתבנית ומשחו אותם בשמן זית. פזרו מעליהם סוכר חום, מלח, פלפל ורוזמרין.
-
הניחו ראש שום חצוי על נייר אפייה, משחו אותו בשמן זית ופזרו גם עליו מעט סוכר חום, מלח ופלפל. קפלו עליו את נייר האפייה והניחו בתבנית בין חצאי הדלורית.
מקור תמונה:
brwsugar
-
אופים בתנור למשך כ-50 דקות, עד שהדלורית הופכת לרכה.
מקור תמונה:
brwsugar
-
לאחר שהדלורית התקררה, הפרידו בעזרת כף בין הקליפה לבין החלק הפנימי, והעבירו את החלק הפנימי לקערה. את השום הפרידו מהקליפה והוסיפו לדלורית.
-
מעכו בעזרת מזלג את הדלורית עם השום. לא חובה למעוך את הכל לכדי עיסה במרקם אחיד, וניתן להשאיר גושים.
מקור תמונה:
blogspot
-
גרדו גבינת פרמזן בעזרת פומפייה והוסיפו לקערה עם הדלורית והשום.
מקור תמונה:
brwsugar
-
הוסיפו שמנת מתוקה, קמח, מלח ופלפל, וערבבו את הכל.
-
הוסיפו ביצה וערבבו שוב, ותנו לתערובת להצטנן במשך חצי שעה במקרר.
-
לאחר שעברה חצי שעה חממו מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ובעזרת 2 כפות או כף קפיצית העבירו חלקים מהבלילה למחבת ושטחו אותם. אלו יהיו הלביבות שלכם.
-
טגנו אותן במשך כמה דקות מ-2 הצדדים עד שישחימו קלות.
-
הגישו עם קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט וכמה טיפות לימון.
מקור: "Brown Sugar"