בכל פעם שאני רואה כרוב על המדפים בסופר או אצל הירקן, אני נזכר בבית סבי וסבתי שתמיד מאוד אהבו להכין מהירק הזה מרקים, פשטידות, ממולאים ומאכלים חמים שונים. עם השנים גם אני למדתי לאהוב אותו ולהשתמש בו בדרכים כאלו ואחרות, כולל כמה שהפתיעו אותי מאוד ושגם אתם ודאי תסתקרנו לנסות. כדי שתוכלו לעשות זאת, קיבצנו עבורכם 6 מתכונים נהדרים שיכולים להפוך את הכרוב לכוכב החורף שלכם. חלקם "עושים כבוד" לעבר ולמסורת ולחלקם יש טעם ייחודי וחדש שלא ישאיר אף אחד סביב השולחן אדיש!
אחד מהדברים הכי קלים שאפשר לעשות כדי להכין מנת פתיחה חורפית נהדרת לארוחה מכרוב הוא פשוט לטגן אותו עם שום ולהגיש עם מיץ לימון מרענן. כאשר אוכלים את המנה הזאת חמה הפה מתמלא באושר - ואם אתם לא נוהגים לבשל עם כרוב הרבה, זאת בהחלט תהיה המנה שתעזור לכם להבין כמה טעם אפשר לקבל ממנו בקלות רבה.
לא צריך הרבה רכיבים כדי להפוך את הכרוב האדום לכוכב במנת גורמה עם טעם עשיר ומפתיע, למעשה נחוצים רק 6 מהם יחד עם 10 דקות של עבודה וזהו! כדי לעשות זאת במדויק אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המתכון שהבאנו כאן לפניכם ולהיעזר בו בפעם הבאה שאתם רוצים להכין ארוחה מושקעת ומיוחדת. אתם יכולים להיות בטוחים בכך שלא הרבה אנשים יצפו לטעם המתוק של המנה הזאת, אך אחרי שהם ינסו אותה בפעם הראשונה הפה שלהם בהחלט ישתוקק לעוד!
מילוי מסורתי זה, של אורז ובשר טחון, הוא אחד המילויים הפופולריים ביותר במטבח הפולני ובכלל, ויש לו גרסאות שונות עם תיבולים רבים. במתכון שלפניכם, המילוי משתלב נפלא בעלי הכרוב הרכים שמתבשלים בבישול ארוך בתיבול עדין.
הסלט הבא שתלמדו להכין יכול להתאים כשאפשרות אנינה במיוחד למנת פתיחה לארוחת ערב אלגנטית עם חברים. האגסים שנטבלים במעט קוניאק – שמוסיף לכל המנה "טוויסט" מיוחד – יחד עם טעמי השומר והכרוב המורגשים, הופכים את הסלט הזה למרענן חך וכזה שיכול לשדרג את הארוחה כבר מתחילתה. מומלץ להגיש חמים, ושיהיה בתיאבון!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: