מילוי מסורתי זה, של אורז ובשר טחון, הוא אחד המילויים הפופולריים ביותר במטבח הפולני ובכלל, ויש לו גרסאות שונות עם תיבולים רבים. במתכון שלפניכם, המילוי משתלב נפלא בעלי הכרוב הרכים שמתבשלים בבישול ארוך בתיבול עדין.
אופן הכנת עלי הכרוב:
-
בסיר גדול, הרתיחו מים עם כפית אחת של מלח, ובשלו בתוכם בכל פעם את אחד מהכרובים למשך כ-5 דקות, עד להתרככות העלים החיצוניים שלהם.
-
קלפו את שכבות העלים מהכרובים והחזירו אותם בחזרה לסיר המים הרותחים. בשלו אותם לעוד 5 דקות. המשיכו בפעולה זו עד שיהיו לכם 20 עלי כרוב גדולים.
אופן הכנת המלית:
-
במחבת גדולה חממו שמן זית וטגנו את הבצל הקצוץ עד שיהפוך לשקוף.
-
הוסיפו את השום והטימין למחבת והמשיכו לטגן תוך בחישה, למשך 5 דקות נוספות.
-
הוסיפו את הבשר הטחון למחבת וערבבו אותו היטב כך שיתפורר לחתיכות קטנות.
-
שפכו את כל תערובת הבשר לקערה גדולה, הוסיפו אליה את האורז, תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב.
אופן הכנת מילוי עלי הכרוב:
-
שימו כף גדושה של המלית שהכנתם במרכז כל עלה כרוב, קפלו פנימה את צדדיו העליונים והתחתונים וגלגלו את העלה כך שיווצר ממנו גליל. המשיכו בפעולה זו על כל עלי הכרוב.
-
הכניסו לסיר נפרד את העגבניות המרוסקות יחד עם מרק העוף, המלח והפלפל, והביאו לרתיחה. בשלו במשך כ-10 דקות על אש בינונית והסירו מהאש.
-
חממו את התנור ל-190 מעלות וסדרו 10 עלי כרוב ממולאים בתבנית אפייה עמוקה. צקו מעליהם מחצית מרוטב העגבניות, ופזרו מעל חלק מעלי הדפנה. את 10 עלי הכרוב הנותרים שימו מעל שכבת עלי הכרוב הראשונה, כסו אותם בשארית רוטב העגבניות ופזרו מעל מספר עלי דפנה נוספים.
-
כסו את התבנית בנייר כסף ואפו למשך כשעתיים.
-
בסיום, הסירו את נייר הכסף, הוציאו את עלי הדפנה, תנו למנה להתקרר לכמה רגעים והגישו חם.
מקור: נדב ק.