האיחוד בין החציל לבשר במתכון הבא יוצר שילוב טעמים מיוחד ואהוב במנה משביעה שכלל לא תגרום לכם להרגיש שאתם בתכנית תזונה מגבילה.
מקור תמונה:
Jean Wang
אופן הכנת החציל ממולא בבשר:
-
חממו מחבת בינונית במשך דקה, שימו בה את הבשר הטחון וטגנו עד שהוא משחים קלות תוך ערבוב מתמיד.
-
הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו עד שהוא יתחיל להתרכך.
-
הוסיפו למחבת את הפטרוזיליה הקצוצה, קוביות העגבניות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל, ערבבו ובשלו עד שהעגבניות יתרככו, במשך כ-5 דקות.
-
במחבת גדולה נוספת, חממו 2 כפות שמן קוקוס על להבה בינונית-גבוהה והניחו בתוכה את החצילים כאשר הקליפה פונה כלפיי מעלה.
-
טגנו את החצילים משני הצדדים עד שהם ישחימו, הוציאו אותם והניחו על נייר סופג.
-
חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הוציאו חלק מ"בשר" החצילים מחלקם הפנימי כדי ליצור די מקום עבור הבשר. הניחו את חצאי החצילים על תבנית האפייה כאשר צדם הפנימי פונה מעלה ומלאו אותם בבשר הטחון.
-
הניחו מעל כל חציל פרוסת פלפל מתוק ופרוסת עגבנייה והכניסו לתנור למשך 20-30 דקות, הוציאו מהתנור, המתינו 5 דקות לפני ההגשה ואכלו בתיאבון.