header

מתכון לסלט קייל ותפוחי עץ

זוהי מנה נפלאה לפתוח איתה ארוחות או לאכול אותה כארוחה בפניי עצמה, וגופכם רק ירוויח מהוויטמינים, המינרלים והברזל שנמצאים בשפע בכרוב הקייל. הפריכות של תפוחי העץ מוסיפה מרקם מיוחד לסלט הזה ואתם תוכלו ליהנות ממנה בכל עת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קייל ותפוחי עץ מקור תמונה: Alexandra Moss
רכיבים לסלט קייל:
כרוב קייל - 300 - 400 גר' (חתוך לרצועות)
גרידת לימון - מ-1 לימון
מיץ לימון - 2 כפות
שן שום - 1 (טחונה)
שמן זית כתית - 3 כפות, ועוד מעט לטיגון
בצל קטן - 1 (פרוס דק)
תפוחי עץ - 4 (ללא הליבה, חתוכים לפרוסות או מקלות)
מלח ים - לפי הטעם
גרעיני דלעת - 3 כפות (לא חובה)
אופן הכנת הסלט קייל:
  1. הכניסו את רצועות הקייל לקערה, הוסיפו להן גרידת לימון וערבבו היטב.
  2. בצלוחית קטנה, ערבבו היטב שום כתוש, מיץ לימון, מלח ים ו-3 כפות שמן זית עד לקבלת רוטב במרקם תחליב. זלפו חצי מכמות הרוטב על הכרוב וערבבו היטב.
  3. חממו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן זית ולאחר חימום קל גם את חתיכות הבצל. טגנו עד השחמה.
  4. הוסיפו למחבת עם הבצל את פרוסות התפוחים וטגנו יחד במשך 5-7 דקות. הוציאו את התפוחים והבצל מהמחבת, טפטפו עליה מעט שמן וקלו את גרעיני הדלעת עם מעט מלח ים.
  5. הוסיפו את פרוסות התפוחים והגרעינים הקלויים לקערה עם הכרוב, ערבבו היטב, תבלו עם מלח לפי הטעם והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.