כל סלט נחשב לארוחת ביניים מזינה ובריאה אך הטעם המתקתק של הסלט הזה, והשילוב הנפלא בין הרכות של האבוקדו הבריא לצנוניות הפריכות יעניקו לכם לא רק חוויה קולינרית נפלאה, אלא גם ארוחת ביניים שאפשר להכין במהירות, בקלות ועם מעט מאוד מרכיבים. אז בפעם הבאה שאתם חושבים להכין לעצמכם סלט ירקות פשוט ותפל, הניחו את העגבניות והמלפפונים בצד והכינו את הסלט הטעים והמזין הזה.
אופן הכנת הסלט אבוקדו:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-230° והניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה.
-
ערבבו את חתיכות האבוקדו ומיץ הלימון בקערה, כסו והכניסו למקרר להצטננות.
-
הורידו את שתי הקצוות של פלחי התירס, השאירו את הקליפות והניחו את פלחי התירס בזהירות בתנור.
-
אפו את פלחי התירס במשך 20 דקות או עד שיתרככו ולאחר מכן הוציאו מהתנור והניחו להם להתקרר בצד.
-
הסירו את הקליפות וגרדו את הגרעינים לתוך קערת האבוקדו.
אופן הכנת הרוטב ויניגרט:
-
להכנת רוטב ויניגרט, ערבבו את כל המרכיבים יחד עד שהם יתרככו לתערובת אחידה ואחסנו בצנצנת.
-
קצצו את עלי החסה והוסיפו לקערת האבוקדו יחד עם הצנונית, ערבבו הכל יחד, העבירו לצלחת הגשה ומזגו מעל רוטב ויניגרט, או כל רוטב אחר לבחירתכם, והגישו.
מקור: כותל ל.