header

מתכון לסלט ירקות חם עם רוטב טחינה-ג'ינג'ר

אין כמו סלט טרי כתוספת לארוחה, אך מתכון הסלט שלפניכם מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה! עם ירקות צלויים וחמימים ורוטב טחינה-ג'ינג'ר, אתם תתאהבו בקערת הבריאות הזו מנגיסה ראשונה ותרצו להכין אותה במשך כל השנה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט ירקות חם עם רוטב טחינה-ג'ינג'ר מקור תמונה: parsleyvegan
רכיבים לירקות הצלויים:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות)
סומק - 1 כפית
קינמון - 1 כפית
כרובית - ½ ראש (חתוכה לפרחים)
גזר - 1 (גדול, חתוך דק)
אורז אדום - 1 כוס (או אורז אהוב אחר)
כרוב קייל - 2 כוסות (קצוץ)
בצל - 1 (בינוני, חתוך לרצועות דקות)
זרעי דלעת - 2 כפות
רכיבים לרוטב טחינה-ג'ינג'ר:
טחינה - ½ כוס (גולמית)
מיץ לימון - ¼ כוס
חלב צמחי - ¼ כוס (שקדים, קשיו או קוקוס)
זעתר - ½2 כפיות
אבקת שום - 1 כפית
ג'ינג'ר - ½ כפית (טרי, טחון)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הירקות הצלויים:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו אותו בנייר אפייה, שמנו מעט והניחו עליו את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית. תבלו את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית בקינמון וסומק. פזרו 1 כפית מהזעתר עבור הרוטב על פרחי הכרובית וערבבו.
  2. הכניסו את התבנית לתנור עד שהירקות יתרככו (שימו לב למידת העשייה – יכול להיות שפרחי הכרובית יהיו מוכנים לפני הבטטה ובמקרה הזה יהיה צורך להוציא אותם לפני הפרחים). בינתיים הכינו את האורז לפי ההוראות על האריזה ואת הרוטב.
  3. לאחר שהירקות הצלויים יהיו מוכנים, הוציאו אותם מהתנור, חלקו ל-4 קערות, פזרו מעל בצל, גזר, גרעיני דלעת ורוטב והגישו חמים.
אופן הכנת הרוטב טחינה-ג'ינג'ר:
  1. הכניסו למעבד מזון או לקערית טחינה, מיץ לימון, חלב צמחי, יתר הזעתר, אבקת שום, מלח ופלפל וערבבו היטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.