אין כמו סלט טרי כתוספת לארוחה, אך מתכון הסלט שלפניכם מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה! עם ירקות צלויים וחמימים ורוטב טחינה-ג'ינג'ר, אתם תתאהבו בקערת הבריאות הזו מנגיסה ראשונה ותרצו להכין אותה במשך כל השנה.
מקור תמונה:
parsleyvegan
רכיבים לרוטב טחינה-ג'ינג'ר:
אופן הכנת הירקות הצלויים:
-
חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו אותו בנייר אפייה, שמנו מעט והניחו עליו את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית. תבלו את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית בקינמון וסומק. פזרו 1 כפית מהזעתר עבור הרוטב על פרחי הכרובית וערבבו.
-
הכניסו את התבנית לתנור עד שהירקות יתרככו (שימו לב למידת העשייה – יכול להיות שפרחי הכרובית יהיו מוכנים לפני הבטטה ובמקרה הזה יהיה צורך להוציא אותם לפני הפרחים). בינתיים הכינו את האורז לפי ההוראות על האריזה ואת הרוטב.
-
לאחר שהירקות הצלויים יהיו מוכנים, הוציאו אותם מהתנור, חלקו ל-4 קערות, פזרו מעל בצל, גזר, גרעיני דלעת ורוטב והגישו חמים.
אופן הכנת הרוטב טחינה-ג'ינג'ר:
-
הכניסו למעבד מזון או לקערית טחינה, מיץ לימון, חלב צמחי, יתר הזעתר, אבקת שום, מלח ופלפל וערבבו היטב.