header

מתכון לדלעת במילוי בשר ואורז

מעטים האנשים שלא אוהבים לפחות סוג אחד של ירקות ממולאים כמו כרוב, פלפל מתוק, תפוחי אדמה, עגבניות ועוד. המנה העשירה הזו פופולרית במיוחד בחגים, אך מילוי של כל ירק בנפרד גוזל זמן יקר שאפשר להקדיש למאכלים אחרים או למנוחה נחוצה. המתכון הבא של דלעת במילוי בשר יהיה אהוד על האורחים שלכם ולא תצטרכו למלא כל ירק בנפרד, אלאא  רק דלעת יפיפייה אחת שגם תיראה נפלא על שולחן החג.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: בינוני
מתכון לדלעת במילוי בשר ואורז מקור תמונה: Joy
רכיבים לדלעת ממולאת:
אורז לבן - 1 כוס
מים - 2 כוסות
חרדל - ½ כפית (יבש או 1 כף ממרח חרדל)
שמן - 3 כפות
בשר בקר טחון - ½ קילו
בצל - 1 (קצוץ)
ביצים - 3 (טרופות)
מרווה - 1 כפית (מיובשת)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס)
אופן הכנת הדלעת ממולאת:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות.
  2. בסיר גדול, הביאו 2 כוסות מים לרתיחה, הוסיפו את האורז וערבבו. הנמיכו את האש ובשלו את האורז במשך חצי שעה או עד שהוא מתרכך.
  3. הסירו את החלק העליון של הדלעת והוציאו את העיסה והזרעים בעזרת כף. preperation מקור תמונה: sam ross-gower
  4. הכניסו מזלג לתוך הדלעת וחרצו בבשרה שורות בעזרתו.
  5. שפשפו את בשר הדלעת המחורץ עם מלח וחרדל (אבקה או ממרח).
  6. במחבת גדולה ומעל אש בינונית-גבוהה, חממו 3 כפות שמן והוסיפו את הבשר הטחון והבצל.
  7. ערבבו את הרכיבים במחבת, בשלו עד לקבלת גוון אחיד והסירו את המחבת מהאש.
  8. הוסיפו לתוך המחבת עם הבשר אורז, ביצים, מרווה, מלח ופלפל, והכניסו את תערובת הבשר שהתקבלה לתוך הדלעת.
  9. מלאו תבנית אפייה במים עד לגובה של סנטימטר, והניחו את הדלעת בתוכם.
  10. הכניסו את התבנית לתוך התנור שחומם מראש למשך שעה וחצי או שהדלעת תתרכך. הוסיפו מים במידת הצורך כדי למנוע הדבקות וכשהדלעת מוכנה, הגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.