אין כמעט אדם שלא אוהב להתחמם בימי החורף הקרים במנת מרק חמה ומהבילה, לשם כך הבאנו עבורכם מתכון למרק עגבניות טעים ומפתיע, שבשילוב עם לחם שום מיוחד במינו יוצרים מנה חמה ומזינה שתגרום לכל מי שיטעם אותה להתענג עליה. אז קדימה, למה אתם מחכים? הוציאו את הסיר שלכם מהארון ותתחילו להכין את מרק העגבניות ולחם השום שיחממו לכם את היום.
מקור תמונה:
kosher
אופן הכנת המרק עגבניות:
-
חממו את השמן או החמאה בסיר על להבה בינונית-גבוהה וטגנו את הבצל במשך 2-3 דקות, הוסיפו את השום וטגנו גם אותו עד להזהבה (היזהרו שלא ישרף).
-
הוסיפו את העגבניות ורסק העגבניות ובשלו יחדיו כ-5 דקות.
-
הוסיפו את המים והתבלינים, הביאו לרתיחה ובשלו על להבה נמוכה למשך כ-10 דקות.
-
הוסיפו את הקוסקוס ובשלו יחדיו כ-5 דקות, או עד שהקוסקוס מוכן.
-
הוסיפו את עלי התרד ובשלו יחדיו כ-2 דקות.
-
מזגו את המרק לקערות הגשה, הוסיפו פרוסה של לחם שום לכל אחת מן הקערות והגישו את המרק כשהוא חם.
טיפ השף:
אם יש צורך, אתם יכולים לדלל את המרק עם מעט מים.
ניתן ואף מומלץ להוסיף לכל קערה מעט גבינה בולגרית או פטה מגורדת.