הסלט הבא שתלמדו להכין יכול להתאים כשאפשרות אנינה במיוחד למנת פתיחה לארוחת ערב אלגנטית עם חברים. האגסים שנטבלים במעט קוניאק – שמוסיף לכל המנה "טוויסט" מיוחד – יחד עם טעמי השומר והכרוב המורגשים, הופכים את הסלט הזה למרענן חך וכזה שיכול לשדרג את הארוחה כבר מתחילתה. מומלץ להגיש חמים, ושיהיה בתיאבון!
רכיבים לסלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק:
אופן הכנת הסלט כרוב, שומר ואגסים בקוניאק:
-
קלפו וגלענו את האגסים, ולאחר מכן פרסו אותם לפרוסות דקיקות וטבלו קלות בקוניאק.
-
במחבת גדולה, חממו שמן על גבי להבה בינונית גבוהה. הוסיפו למחבת את פרוסות השומר וטגנו קלות לפריכות עדינה, כ-2-3 דקות.
-
הוסיפו למחבת את פרוסות הכרוב וטגנו קלות עם פרוסות השומר עד שהכל מתרכך – כ-2-3 דקות.
-
הוסיפו למחבת את האגסים הטבולים בקוניאק, המים, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל, ערבבו קלות ובשלו עד שכל הנוזלים מתאדים – כ-6-8 דקות.
-
העבירו את הסלט לקערת הגשה; פזרו מעליו את גבינת הגורגונזולה ואגוזי המלך. הגישו חמים ובתיאבון!