הסלט הבא לוקח את הפלפלים שכולנו אוהבים ושם אותם במרכז הבמה, מה שיוצר חגיגה של פריכות, בריאות וטעמים. תוסיפו לזה רוטב מיוחד עם רכיבים כמו צלפים קצוצים, אנשובי כתוש וחומץ יין אדום, ותקבלו מנת פתיחה שתבלוט בכל שולחן. למרות שמדובר בסלט מיוחד ויוצא דופן תהליך ההכנה שלו פשוט מאוד, אז כל מי שרוצה להפתיע את בלוטות הטעם שלו ושל משפחתו יכול ליהנות ממנו.
רכיבים לסלט פלפלים עם צלפים וזיתים:
אופן הכנת סלט פלפלים עם צלפים וזיתים:
-
חיתכו את הפלפלים לחצי, הוציאו את הגבעול, הזרעים והחלקים הלבנים הרכים. לאחר מכן חיתכו כל חצי פלפל לרצועות ארוכות ודקות.
-
בעזרת עלי ומכתש או תחליף דומה, כתשו יחד שן שום עם פילה אנשובי והעבירו לקערה קטנה.
-
הוסיפו לקערה חומץ יין אדום, כפית צלפים קצוצים היטב, שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור, וערבבו.
-
הכניסו את רצועות הפלפלים לקערה גדולה, תבלו במעט מלח ופלפל שחור, וערבבו. הוסיפו את הרוטב מהקערה הקטנה וערבבו היטב.
-
כסו את הקערה במגבת והמתינו כ-10 דקות.
-
אחרי שהפלפלים ספגו את טעם הרוטב, העבירו אותם יחד עם הרוטב לכלי הגשה. טעמו והוסיפו מלח או פלפל שחור לפי הצורך.
-
קשטו את הסלט עם חצאי עגבניות, והוסיפו גם זיתים, צלפים ואנשובי קצוצים מעל לחופן עלי ארוגולה (לא חובה). בתיאבון!
טיפ השף:
הצעת הגשה חלופית: סדרו את עלי הארוגולה וחצאי עגבניות השרי על תחתית של קערה רחבה, ופזרו מעל את רצועות הפלפלים עם הרוטב.