header

מתכון לסלט פלפלים עם צלפים וזיתים

הסלט הבא לוקח את הפלפלים שכולנו אוהבים ושם אותם במרכז הבמה, מה שיוצר חגיגה של פריכות, בריאות וטעמים. תוסיפו לזה רוטב מיוחד עם רכיבים כמו צלפים קצוצים, אנשובי כתוש וחומץ יין אדום, ותקבלו מנת פתיחה שתבלוט בכל שולחן. למרות שמדובר בסלט מיוחד ויוצא דופן תהליך ההכנה שלו פשוט מאוד, אז כל מי שרוצה להפתיע את בלוטות הטעם שלו ושל משפחתו יכול ליהנות ממנו.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פלפלים עם צלפים וזיתים מקור תמונה: cooking.nytimes.com
רכיבים לסלט פלפלים עם צלפים וזיתים:
פלפלים מתוקים - 4 (רצוי בצבעים שונים, אך לא חובה)
פילה אנשובי - 1 + לקישוט (מקופסת שימורים)
צלפים בחומץ - 1 כפית + לקישוט (קצוצים)
שמן זית - כ-¼ כוס
עגבניות שרי - 1 כוס (חצויות)
זיתים - ¼ כוס (ירוקים או שחורים, ללא הגלעין, קצוצים גס)
עלי ארוגולה - חופן (לקישוט, לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת סלט פלפלים עם צלפים וזיתים:
  1. חיתכו את הפלפלים לחצי, הוציאו את הגבעול, הזרעים והחלקים הלבנים הרכים. לאחר מכן חיתכו כל חצי פלפל לרצועות ארוכות ודקות.
  2. בעזרת עלי ומכתש או תחליף דומה, כתשו יחד שן שום עם פילה אנשובי והעבירו לקערה קטנה.
  3. הוסיפו לקערה חומץ יין אדום, כפית צלפים קצוצים היטב, שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור, וערבבו.
  4. הכניסו את רצועות הפלפלים לקערה גדולה, תבלו במעט מלח ופלפל שחור, וערבבו. הוסיפו את הרוטב מהקערה הקטנה וערבבו היטב.
  5. כסו את הקערה במגבת והמתינו כ-10 דקות.
  6. אחרי שהפלפלים ספגו את טעם הרוטב, העבירו אותם יחד עם הרוטב לכלי הגשה. טעמו והוסיפו מלח או פלפל שחור לפי הצורך.
  7. קשטו את הסלט עם חצאי עגבניות, והוסיפו גם זיתים, צלפים ואנשובי קצוצים מעל לחופן עלי ארוגולה (לא חובה). בתיאבון!
טיפ השף:
הצעת הגשה חלופית: סדרו את עלי הארוגולה וחצאי עגבניות השרי על תחתית של קערה רחבה, ופזרו מעל את רצועות הפלפלים עם הרוטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.