עלי הארוגולה נקראים גם רוקט/בן-חרדל מצוי. הצמח הנהדר בעל טעם חרדלי, והוא משמש בעיקר להכנת סלטים, פסטה, פיצות ומאכלים בשריים. העלים עשירים בוויטמינים A ,C ,K, חומצה פולית, סידן ונוגדי חימצון, וצריכתם מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את פעולת העיכול, מגבירה מרץ ואנרגיה ומסייעת לאיזון רמת הסוכר בדם ורמת הכולסטרול.
את המתכון הבא מכינים בקלות, בתוך כמה דקות עבודה. הסלט משתלב עם מגוון מאכלים, ואפשר להפוך אותו בקלות לפרווה/טבעוני אם מוציאים ממנו את גבינת הפרמז'ן. שילוב עלי הארוגולה עם לימון, צנוברים ושמן זית יוצר סלט בריא, מזין וטעים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט ארוגולה עם רוטב לימון:
ארוגולה: מומלץ לבחור בארוגולה טרייה וירוקה, ופחות בצהובה וחיוורת. אפשר להמיר את עלי הארוגולה בעלי בייבי, וניתן לשלב גם וגם.
לימון: רצוי לסחוט לימון טרי ולא להשתמש במיץ לימון קנוי, שכן ההבדל בטעם הוא עצום. את כמות הלימון התאימו לפי מידת האהבה שלכם לטעם החמצמץ. גרידת הלימון מוסיפה צבע, רעננות וטעם נהדר, אך אפשר לוותר עליה.
פרמז'ן: הגבינה אינה רכיב חובה, אך היא מוסיפה טעם משגע לסלט.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי. החלפת שמן הזית בשמן צמחי תפגע בטעם הסלט ואינה מומלצת.
רוטב לימון: דרך נוספת להכנת הרוטב היא לשים את הלימון, שמן הזית והתבלינים בתוך צנצנת ולנער היטב.