הקולסלאו הוא סלט הכרוב הפשוט והטעים, המשמש כתוספת למנה עיקרית על הצלחת, כשדרוג בתוך המבורגר או הפיתה ובעיקר כתוספת מרעננת כאשר עושים על האש. הוא מורכב בדרך כלל מכרוב לבן וגזר, ויש לו המון גרסאות: עם תפוחי עץ, אננס, כרוב בשני צבעים, חומץ, מייפל ועוד... אופן ההכנה שלו קל ופשוט, אחרי רק כמה דקות ומספר פעולות מתקבל סלט צבעוני וטעים, שאפשר לאכול ישר בסיום ההכנה, או להכניס למקרר לכמה שעות ולהניח לו לספוג טעמים ולהתרכך מעט.
חיתוך הירקות עבור סלט הקולסלאו בעזרת מנדולינה מומלץ מאוד, בצורה זו החיתוך נעשה דק ואחיד. חשוב מאוד לעשות זאת בזהירות ולהגן על האצבעות, תנועת הפריסה תהיה תמיד בתנועת הרחקה מהגוף (מהגוף החוצה) ולא להפך!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט קולסלאו קלאסי וטעים:
כרוב: אפשר להשתמש בכרוב לבן, סגול או לערבב את שניהם כמו במתכון. לגרר דק, לחתוך לרצועות בעזרת סכין או מנדולינה, לבחירתכם.
סוכר: לפי טעמכם האישי הפחיתו את כמויות הסוכר, או ההפך. להמתקה וקבלת טעם מיוחד אפשר להוסיף סילאן.
שומשום קלוי: השומשום אינו רכיב חובה, אך הוא מעניק טעם מיוחד לסלט. אפשר להוסיף גם כפית שמן שומשום.
שדרוג הטעם: אפשר להוסיף בוטנים, אגוזי מלך, קשיו, אפונה גרעיני תירס, עשבי תיבול קצוצים כמו נענע, כוסברה, שמיר, בצל ירוק קצוץ או שן שום.
מיץ לימון: את מיץ הלימון אפשר להמיר בחומץ רגיל או בלסמי.
הפיכת המתכון לחלבי: החליפו את המיונז ביוגורט.