סלט הקוסקוס משלב טריות, רעננות, חמיצות עדינה וארומה משגעת, והוא קל הכנה, זריז ומשביע. אפשר לאכול אותו כתוספת מהנה או כארוחה בפני עצמה אם מוסיפים לו רצועות חזה עוף, טונה או דג סלמון.
את הקוסקוס מכינים כמו במתכון הבא לקוסקוס, חותכים ירקות ועשבי תיבול מזלפים שמן זית, סוחטים לימון, מערבבים ומקבלים סלט שכיף לאכול קר בימי הקיץ החמים ובכלל כל השנה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט קוסקוס:
קוסקוס: אפשר להשתמש בקוסקוס דק/עבה/בינוני, לבחירתכם. ההמלצה שלנו היא קוסקוס בינוני.
עגבניות: מומלץ לבחור בעגבניות בשלות ואדומות. ניתן להחליף את העגבניות בעגבניות שרי, ואפשר לשלב גם וגם.
מלפפונים: חלק גדול מהוויטמינים נמצא בקליפה, לכן פחות מומלץ להסיר אותה.
בצל סגול: הבצל אינו רכיב חובה בסלט וניתן לוותר עליו. אפשר להחליף את הבצל הסגול בבצל לבן, או בבצל ירוק קצוץ.
להעשרת המנה והטעם: אפשר להוסיף נענע טרייה, פלפלים בצבעים, קישוא או חציל
שמן זית: פחות מומלץ להמיר את שמן הזית בשמן צמחי, שכן ההבדל בטעם יהיה עצום.