header

מתכון לסלט קוסקוס

סלט הקוסקוס משלב טריות, רעננות, חמיצות עדינה וארומה משגעת, והוא קל הכנה, זריז ומשביע. אפשר לאכול אותו כתוספת מהנה או כארוחה בפני עצמה אם מוסיפים לו רצועות חזה עוף, טונה או דג סלמון. 

את הקוסקוס מכינים כמו במתכון הבא לקוסקוס, חותכים ירקות ועשבי תיבול מזלפים שמן זית, סוחטים לימון, מערבבים ומקבלים סלט שכיף לאכול קר בימי הקיץ החמים ובכלל כל השנה. 

איך להכין סלט קוסקוס: מרכיבים לסלט קוסקוס

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט קוסקוס:

קוסקוס: אפשר להשתמש בקוסקוס דק/עבה/בינוני, לבחירתכם. ההמלצה שלנו היא קוסקוס בינוני. 

עגבניות: מומלץ לבחור בעגבניות בשלות ואדומות. ניתן להחליף את העגבניות בעגבניות שרי, ואפשר לשלב גם וגם.

מלפפונים: חלק גדול מהוויטמינים נמצא בקליפה, לכן פחות מומלץ להסיר אותה. 

בצל סגול: הבצל אינו רכיב חובה בסלט וניתן לוותר עליו. אפשר להחליף את הבצל הסגול בבצל לבן, או בבצל ירוק קצוץ.

להעשרת המנה והטעם: אפשר להוסיף נענע טרייה, פלפלים בצבעים, קישוא או חציל

שמן זית: פחות מומלץ להמיר את שמן הזית בשמן צמחי, שכן ההבדל בטעם יהיה עצום.

איך מכינים סלט קוסקוס: סלט קוסקוס
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קוסקוס
רכיבים לסלט קוסקוס:
קוסקוס - ¼1 כוסות
עגבניות - 2 (גדולות)
בצל סגול - 1 גדול
פטרוזיליה טרייה - 1 כוס (קצוצה ללא הגבעולים)
נענע טרייה - חופן עלים (קצוצה ללא הגבעולים)
כוסברה - חופן עלים (קצוצה ללא הגבעולים)
מיץ לימון - ⅓ כוס
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
מלפפונים - 2 (בינוניים)
אופן הכנת סלט קוסקוס:
  1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
  2. חותכים את המלפפונים ושמים בקערת הקוסקוס.
  3. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
  4. קוצצים את הבצל הסגול ומוסיפים לקערה.
  5. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים.
  6. מזלפים את שמן הזית וסוחטים את הלימון מעל הקוסקוס והירקות.
  7. מתבלים עם מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  8. מכניסים למקרר עד ההגשה, ומגישים קר. preperation
טיפ השף:
להפיכת הסלט לבריא ומזין יותר אפשר להשתמש בקוסקוס מלא.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.