הקוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי העשוי מסולת העוברת אידוי או בישול. הדרך המסורתית להכין אותו היא בסיר קומותיים שנקרא קוסקוסייר, מתחתיו מתבשל מרק, ובחלקו העליון בסיר מחורר מתאדה הסולת. גרגירי הסולת סופחים את אדי המים ותופחים. במתכון הבא אופן ההכנה הוא אמנם עם סיר רגיל על הגז - אבל אם תבצעו אותו נכון תקבלו קוסקוס רך וטעים. אפשר לוותר על כל תהליך ההכנה ולמצוא ברשתות השיווק מגוון רחב להכנה מהירה קלה ופשוטה על הגז, במיקרוגל או באידוי, אבל הכי טעים וכיף להכין לבד. לפי המסורת הצפון אפריקאית נהוג להגיש אותו באירועים מיוחדים כסמל לברכה ומזל, תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם חוגגים משהו חשוב...
גודל הקוסקוס: דק/עבה/בינוני מתקבל ע"י ניפוי המסננת, ככל שהחורים גדולים יותר כך הגרגירים עבים יותר.
מסננת/נפה: היא מסננת מיוחדת עם חורים שניתן לרכוש בכל חנות לכלי מטבח. נפת הקמח פחות מומלצת בגלל שהחורים שלה מאוד דקים. לקבלת קוסקוס אוורירי מומלץ להעביר פעמיים את הקוסקוס במסננת.
קוסקוס צבעוני: להוספת צבע מוסיפים למי הבישול תבלינים: לקוסקוס צהוב – כורכום; לאדום – פפריקה; ולסגול - מיץ סלק. כמה? תלוי בכמות שבחרתם לבשל. לגבי הכורכום מומלץ לשים ממנו כמות מזערית כי טעמו חזק ודומיננטי מאוד.
הקוסקוס במאכלים: הקוסקוס משתלב בצורה נהדרת עם מאכלים עם רוטב וקדרות, כמו קציצות, צלי ועוף. הוא יכול להחליף את אורז בממולאים, ומהווה בסיס מצויין לסלטים כמו הטאבולה.