הפתיתים הם המצאה ישראלית, שנולדה בתקופת הצנע כאשר היה מחסור באורז וכדי לספק לעולים תחליף לאורז ולקוסקוס שנהגו לצרוך. דוד בן גוריון ביקש ממייסדי חברת אוסם לייצר תחליף מבוסס חיטה לאורז והצורה הראשונית של הפתיתים אפילו הייתה צורת אורז. בהמשך נוצרו הכדורים הקטנים שמכונים בעולם "קוסקוס ישראלי" ואחריהם הגיעו צורות כמו כוכבים, לבבות, טבעות.. בישראל הפתיתים נחשבים למנה עממית, אך בעולם הם נחשבים לעיתים כגורמה ומשולבים בתפריטי יוקרתיים.
ההכנה שלהם פשוטה מאוד; לא מצריכה השרייה, בישול ארוך או שטיפה. הם יכולים להיות תוספת מהנה או חלק ממנה טעימה ומשביעה, אפשר למלא איתם ירקות, להכין פשטידות, לשלב כפסטה, להוסיף לסלט ואפילו למרק, פשוט תהיו יצירתיים... הצעד הראשון תמיד יהיה להכין פתיתים מושלמים שלא נדבקים!
המים: לא חובה להוסיף לסיר מים רותחים, אחרי טיגון הבצל והשום וקליית הפתיתים הסיר כבר חם, לכן המים מגיעים לרתיחה מהר מאוד. הרתחת המים יכולה לזרז מעט את זמן הבישול, אך אפשר להסתדר גם בלעדיה.
שום ובצל: במתכון הבא הוספתי בצל ושום מטוגנים, כמובן שלא חובה, אך התוספת שלהם מעניקה למנה טעם נפלא ומתקתקות.
שדרוג הטעם: לאחר הוספת המים אפשר להוסיף תבלינים ורטבים לשדרוג הטעם. כמו עשבי תיבול קצוצים למשל כמו פפריקה, צ'ילי גרוס, פלפל, כוסברה, רסק עגבניות, סויה, פסטו... לשדרוג ועיבוי המנה: טונה, חזה עוף, כבדים, גרגירי חומוס, אפונה וגזר, או כל דבר אחר שמתחשק לכם.
איך יודעים שהם מוכנים: ברגע שכל הנוזלים בסיר התאדו, זה הסימן! אם הם קשים זה בסדר גמור להוסיף מעט מים ולבשל עוד, השתדלו לא להוסיף כמות גדולה בבת אחת כדי שלא יתקבל מרקם רך ועיסתי.