הכרובית היא ירק טעים שניתן לשלב בתוך מגוון רחב של מאכלים וסגנונות בישול - אפשר לאכול אותה אפויה, מבושלת, מטוגנת, כבושה, צלויה, ואפילו חיה כמו שהיא, קצוצה דק בסלט, או סתם כנשנוש בריא ומזין. היא מככבת בסלטים, פשטידות, ובמאכלים שונים כמו: פסטה ואנטיפסטי ומשמשת בסיס מצוין לפיצה ללא גלוטן. מבחינה בריאותית היא עשירה בוויטמינים C, K, B6, B5, וכן בחלבון, מגנזיום, מינרלים, חומצה פולית, אשלגן וסיבים תזונתיים. כמעט שלא תמצאו בה פחמימות והיא משפרת את מערכת העיכול ומנקה רעלים מהגוף, עוזרת לאיזון ההורמונים, מפיחתה סיכון למחלות לב, מסייעת בחיזוק העצמות, מפחיתה כולסטרול גבוה וטובה להרזיה.
המתכון הבא הוא הדרך הקלה והמהירה ליהנות מכרובית אפויה בתנור על שלל יתרונותיה הבריאותיים. אפשר כמובן גם לטגן אותה בשמן עמוק, או על מחבת פסים, אך אנחנו מעדיפים את הדרך הבריאה ומופחתת הקלוריות, שבה תקבלו כרובית פריכה וזהובה מבחוץ ונימוחה מבפנים, שמשדרגת בקלות כל ארוחה.
הכרובית: אפשר לפרק אותה לפרחים, ואפשר להשאיר שלמה ולפרק אותה רק לאחר האפייה. יש הנוהגים לאכול גם את העלים, אך זה כמובן לבחירתכם. מומלץ לבשל אותה לפני ההכנה במים עם מלח, כך נוודא שהיא נקייה מלכלוך ומזיקים כמו תולעים. הבישול הראשוני מרכך אותה, מסייע לה בהמשך לספוג את הטעמים ומתבל אותה במלח, האפייה בתנור בחום גבוה יוצרת את הפריכות והצבע הזהוב.
אפשר להכניס את כולה למים ולבשל, ואפשר גם לאדות כך: חותכים את הבסיס שלה ומנסים להגיע למצב שהיא תעמד יציב בתוך הסיר. ממלאים מים בכמות קטנה, מתחת לתפרחת (פרחי הכרובית), מכסים ומבשלים כ-10 דקות. אם החלטתם לוותר על הבישול המקדים, האריכות את זמן האפייה, וקחו בחשבון שהסיכוי שהיא תצא שרופה מבחוץ וקשה מבפנים הוא גבוה. דרך נוספת להיפטר ממזיקים (שלדעתי פחות יעילה) היא להשרות אותה בקערה עם חומץ, לימון ומים מבלי לבשל, לשטוף לתבל וישר להכניס לתנור. אפשר להשתמש בכרובית קפואה לאחר הפשרה, כאשר בוחרים בכרובית טרייה מרגישים הבדל עצום בטעם ובמרקם.
שדרוג בטעם: ניתן להוסיף רוטב צ'ילי מתוק, צ'ילי גרוס, רוטב סרירצ'ה, סילאן, דבש, אלף האיים.
פירורי לחם: אפשר לצפות את פרחי הכרובית בפירורי לחם: בצלחת עמוקה משטחים תערובות פירורי לחם (או פנקו), טובלים את פרחי הכרובית לאחר הטבילה בתערובת התיבול, ומכניסים לתנור או מטגנים.
ללא גלוטן: להפיכת המתכון ללא גלוטן אפשר להמיר את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן או שיבולת שועל גרוסה.