header

מתכון לכרובית פריכה אפויה

הכרובית היא ירק טעים שניתן לשלב בתוך מגוון רחב של מאכלים וסגנונות בישול - אפשר לאכול אותה אפויה, מבושלת, מטוגנת, כבושה, צלויה, ואפילו חיה כמו שהיא, קצוצה דק בסלט, או סתם כנשנוש בריא ומזין. היא מככבת בסלטים, פשטידות, ובמאכלים שונים כמו: פסטה ואנטיפסטי ומשמשת בסיס מצוין לפיצה ללא גלוטן. מבחינה בריאותית היא עשירה בוויטמינים C, K, B6, B5, וכן בחלבון, מגנזיום, מינרלים, חומצה פולית, אשלגן וסיבים תזונתיים. כמעט שלא תמצאו בה פחמימות והיא משפרת את מערכת העיכול ומנקה רעלים מהגוף, עוזרת לאיזון ההורמונים, מפיחתה סיכון למחלות לב, מסייעת בחיזוק העצמות, מפחיתה כולסטרול גבוה וטובה להרזיה.

המתכון הבא הוא הדרך הקלה והמהירה ליהנות מכרובית אפויה בתנור על שלל יתרונותיה הבריאותיים. אפשר כמובן גם לטגן אותה בשמן עמוק, או על מחבת פסים, אך אנחנו מעדיפים את הדרך הבריאה ומופחתת הקלוריות, שבה תקבלו כרובית פריכה וזהובה מבחוץ ונימוחה מבפנים, שמשדרגת בקלות כל ארוחה.

מתכון לכרובית אפויה: כרובית

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כרובית אפויה ופריכה:

הכרובית: אפשר לפרק אותה לפרחים, ואפשר להשאיר שלמה ולפרק אותה רק לאחר האפייה. יש הנוהגים לאכול גם את העלים, אך זה כמובן לבחירתכם. מומלץ לבשל אותה לפני ההכנה במים עם מלח, כך נוודא שהיא נקייה מלכלוך ומזיקים כמו תולעים. הבישול הראשוני מרכך אותה, מסייע לה בהמשך לספוג את הטעמים ומתבל אותה במלח, האפייה בתנור בחום גבוה יוצרת את הפריכות והצבע הזהוב.  

אפשר להכניס את כולה למים ולבשל, ואפשר גם לאדות כך: חותכים את הבסיס שלה ומנסים להגיע למצב שהיא תעמד יציב בתוך הסיר. ממלאים מים בכמות קטנה, מתחת לתפרחת (פרחי הכרובית), מכסים ומבשלים כ-10 דקות. אם החלטתם לוותר על הבישול המקדים, האריכות את זמן האפייה, וקחו בחשבון שהסיכוי שהיא תצא שרופה מבחוץ וקשה מבפנים הוא גבוה. דרך נוספת להיפטר ממזיקים (שלדעתי פחות יעילה) היא להשרות אותה בקערה עם חומץ, לימון ומים מבלי לבשל, לשטוף לתבל וישר להכניס לתנור. אפשר להשתמש בכרובית קפואה לאחר הפשרה, כאשר בוחרים בכרובית טרייה מרגישים הבדל עצום בטעם ובמרקם.

שדרוג בטעם: ניתן להוסיף רוטב צ'ילי מתוק, צ'ילי גרוס, רוטב סרירצ'ה, סילאן, דבש, אלף האיים.

פירורי לחם: אפשר לצפות את פרחי הכרובית בפירורי לחם: בצלחת עמוקה משטחים תערובות פירורי לחם (או פנקו), טובלים את פרחי הכרובית לאחר הטבילה בתערובת התיבול, ומכניסים לתנור או מטגנים.

ללא גלוטן: להפיכת המתכון ללא גלוטן אפשר להמיר את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן או שיבולת שועל גרוסה.

מתכון לכרובית אפויה: כרובית אפויה מצופה בפירורי לחם
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לכרובית פריכה אפויה
רכיבים לכרובית:
כרובית - שלמה (מפורקת לפרחים בגודל בינוני)
חרדל - כפית
שמן זית - 5 כפות
לימון - 3/4 כוס
אבקת שום - 2 כפיות
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
שמיר - 3 גבעולים (קצוץ או פטרוזיליה, לא חובה)
מלח גס - קורט (לפיזור מעל )
מים - לפי גודל הסיר (לבישול הכרובית )
מלח - כף גדושה (לבישול הכרובית )
אופן הכנת הכרובית:
  1. מפרקים את פרחי הכרובית ומבשלים בסיר עם מים ומלח במשך 10-15 דקות. לבסוף, מסננים מהמים ומייבשים.
  2. שמים בקערה חרדל, לימון, שמן זית, ואת התבלינים: שום, פלפל, מלח ואת השמיר (לא חובה) מוסיפים את פרחי הכרובית, מקפיצים ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מפזרים מעל מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30 דקות, עד שפרחי הכרובית מתרככים ואפשר לנעוץ בהם בקלות מזלג.
  4. מעבירים את הכרובית לצלחת הגשה ומגישים לצד טחינה - בתיאבון! preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי, אופן ההכנה יהיה קצר יותר מהכנת הכרובית כי הברוקולי מתרכך מהר יותר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.