אם אתם מחפשים קינוח מקורי וטעים במיוחד - נסו את המתכון הבא לפאי שוקולד אישיים על מקל שכל האורחים, וגם אתם, תתאהבו בהם.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת הפאי שוקולד:
-
ערבבו בבלנדר את הקמח המנופה והחמאה כחצי דקה.
-
הוסיפו לתערובת את הסוכר/אבקת הסוכר וערבבו חצי דקה נוספת.
-
הוסיפו את החלמון ומיד את הביצה וערבבו כדקה עד לקבלת תערובת פירורים.
-
לושו את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
-
אם הבצק עדיין דביק, ניתן לו להוסיף מעט קמח.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה לפחות.
-
שטחו את הבצק ורדדו אותו לעובי של ½ ס"מ.
-
חיתכו מלבנים בגודל 4 ס"מ רוחב על 8 ס"מ גובה והניחו על השיש.
-
מלבני הבצק ישמשו בסיס ומעטפת - לכן עליכם לצוות אותם לזוגות מלבנים.
-
חממו תנור ל-220° מעלות.
-
שיברו חבילת שוקולד לשורות.
-
הניחו כל שורה על מלבן שמשמש בסיס.
-
הניחו את החצי השני של בצק הפאי (המעטפת) מעל השוקולד והדקו.
-
הדקו את קצוות הבצק בעזרת מזלג והניחו את המלבנים על תבנית אפייה משומנת.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 9-11 דקות או עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
-
הוציאו מהתנור והניחו לקירור. צקו מעל סירופ שוקולד - והגישו בחיוך!
טיפ השף:
אופציה נוספת, מרחו על מלבן הבסיס ריבת תות ועל מלבן המעטפת ממרח שוקולד - הדקו זה לזה והכניסו לאפייה... אחרי 10 דקות תקבלו פאי תותים ושוקולד מתקתק!