חטיפי הבראוניז האהובים מכילים בדרך כלל ביצים וקמח, מה שמצריך אפייה, אך לא במתכון הבא! במקום הרכיבים הללו, יש תוספת מתוקה של חלב מרוכז, קוקוס ובוטנים שיוצרים קינוח ממכר שלא דורש אפילו דקה אחת של אפייה.
רכיבים לבראוניז שוקולד-אגוזים:
אופן הכנת הבראוניז שוקולד-אגוזים:
-
רפדו תבנית מלבנית באורך 23 ס"מ בנייר אפייה, ושמנו אותו קלות.
-
בסיר בינוני ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו שוקולד קצוץ יחד עם חלב מרוכז ממותק תוך ערבוב מתמיד, עד להמסה מלאה של שני הרכיבים. הסירו את הסיר מהלהבה.
-
הוסיפו את תמצית הווניל לסיר וערבבו אותה פנימה עד למיזוג מלא.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד 2 כוסות מפתיתי הקוקוס, 2 כוסות בוטנים, ½ כוס סוכר ו-½ כפית מלח.
-
הוסיפו לקערה עם שבבי הקוקוס ⅔ מתערובת השוקולד והחלב המרוכז, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מזגו את התערובת שיצרתם לתוך התבנית, ומעליה את ⅓ תערובת השוקולד והחלב שנותרה. הוסיפו מעל את פתיתי קוקוס שנותרו ואת האגוזים, הכניסו למקרר למשך שעתיים, חתכו לקוביות והגישו.