עוגיות הבראוניז האמריקאיות קנו להן שם בכל העולם, ועכשיו תוכלו גם אתם להכין גרסה מיוחדת של המתכון הקלאסי עם שברי פתי בר ואגוזים.
אופן הכנת הבראוניז:
-
הכינו תבנית מרובעת באורך 20 ס"מ עם נייר אפייה, כאשר קצוות הנייר גולשות מעבר לגבולות התבנית. שמנו בקלילות עם חמאה או ספריי שמן.
-
ערבבו בקערה את שברי הפתי בר, האגוזים, הקקאו והמלח.
-
המיסו את השוקולד וחממו את החלב המרוכז, כדי להפוך אותו לנוזלי יותר. הוסיפו את החלב והשוקולד לתערובת וערבבו היטב.
-
העבירו את תערובת השוקולד לתבנית, כסו אותה בניילון נצמד, ולחצו היטב לתוך התבנית.
-
קררו למשך שעה, עד להשגת מרקם מוצק. חתכו את הבראוניז לריבועים, והרימו אותם בעזרת קצוות נייר האפייה.
מקור: נורית יובל