אוהבים עוגיות חמאה פריכות מהסוג שנמס בפה ברגע שהן פוגשות בלשון שלכם? כדאי שתכירו את המתכון לעוגיות החמאה עם קרם לימון בזיליקום. הטעם המרענן והחדשני של הקרם עם המרקם העדין של העוגייה יגרום לכם להתאהב כבר מהביס הראשון. אז אם מתחשק לכם להתענג על עוגייה חדשה ויצירתית, רוצו אל המטבח והחלו בהכנות, וכשתסיימו הכל שבו עם ספל תה חם ותיהנו.
רכיבים לקרם לימון-בזיליקום:
אופן הכנת הקרם לימון-בזיליקום:
-
הכניסו אל קערת מעבד המזון את הסוכר וגרידת הלימון, הפעילו מספר פעמים בפולסים קצרים עד לאיחודם והוסיפו פנימה את אבקת הסוכר, ביצים, חלמון ומיץ לימון והפעילו במשך 30-60 שניות או עד לשילוב כולם יחדיו.
-
כעת הוסיפו את הקמח והפעילו שוב עוד כ-30 שניות נוספות.
-
לאחר שהכל יתאחד, צקו את התערובת אל מסננת דקה והניחו אותה מעל סיר בינוני בעל תחתית עבה. סננו הכל אל תוך הסיר והניחו אותו מעל להבה בינונית.
-
בשלב זה, הוסיפו את הבזיליקום והחמאה, ערבבו כל זמן הבישול, 6-8 דקות או עד שהתערובת מתעבה.
-
כעת הניחו מסננת מעל קערה בינונית וסננו את התערובת שבסיר לתוכה, ערבבו היטב, כסו בניילון נצמד והניחו בצד לצינון. בינתיים הכינו את הבצק.
אופן הכנת העוגיות חמאה:
-
הכניסו את החמאה אל קערת המיקסר יחד עם גרידת לימון ואבקת סוכר, הפעילו על מהירות בינונית למשך כ-4 דקות או עד שהחמאה נעשית תפוחה ואוורירית.
-
כעת הנמיכו את עוצמת המיקסר לנמוכה ביותר והוסיפו חלב, חלמון ביצה, ביצה, וניל ומלח תוך ערבול עם וו גיטרה למשך מספר דקות נוספות. הקפידו לגרד משולי הקערה והתחתית את חלקי החמאה שלא מתערבבים ותנו להם להשתלב עם שאר התערובת.
-
בשלב זה עליכם להוסיף את הקמח ולערבל עד שייווצר לכם בצק מעט מפורר וללא חלקי קמח לבנים הבולטים לעין.
-
הניחו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ולושו אותו מעט עד לקבלת כדור.
-
כעת עליכם לרדד את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של ½-1 ס"מ והכניסו את "דף" הבצק שיצרתם אל המקפיא למשך כ-5 דקות. (אם המשטח שלכם קטן, חלקו את הכדור למספר חלקים, רדדו והכניסו למקפיא).
-
בזמן שהבצק במקפיא הכינו לפניכם 2 קורצנים עגולים, אחד בקוטר ½4 ס"מ והשני בקוטר ⅓3 ס"מ.
-
בנוסף העבירו את קרם הלימון-בזיליקום לשק זילוף, חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות והכינו תבניות עם ניירות אפייה.
-
הוציאו את הבצק מהמקפיא והניחו אותו על משטח העבודה שלכם, ובעזרת הקורצן הגדול מבין השניים החלו לקרוץ זוגות של עיגולים. עשו כך עם כל גיליונות הבצק וסדרו מולכם את העיגולים בזוגות.
-
בעזרת הקורצן הקטן יותר, צרו עיגול בכל אחד משני זוגות הבצק כך שיראו כמו חלון. את עודפי הבצק שקרצתם אחדו לכדור, רדדו ועשו עוד עוגיות.
-
כעת הניחו את העיגולים שקרצתם תחילה בתבנית ואפו במשך 8-10 דקות. אפו כל פעם תבנית אחת במרכז התנור.
-
לאחר שסיימתם לאפות את העיגולים המלאים, אפו גם את אלה עם החורים והניחו אותם לצינון בסיום האפייה.
-
כעת לאחר שהעוגיות הצטננו, סדרו את הבסיס ללא החור על משטח העבודה שלכם. זלפו מעט קרם לימון-בזיליקום במרכז כל עוגייה כך שיגיע כמעט עד לשוליים, ואת האזור הזה תשאירו נקי ללא קרם כדי שלא יגלוש החוצה בעקבות השלב הבא.
-
הפכו את העוגיות עם החור, כך שהחלק השטוח אשר בה במגע עם התבנית בזמן האפייה יהיה מופנה כלפי מעלה, מרחו מעט מקרם הלימון-בזיליקום בשוליים שישמש כדבק והניחו את העוגייה על החלק שזילפתם עליו קודם לכן, כאשר ה-"דבק" כלפי מטה.
-
עשו כך עם שאר העוגיות, הגישו או אחסנו בקופסה אטומה במקום יבש ומוצל.