ממש לא משנה מה העונה הנוכחית, גלידה היא אחת ממנות הקינוח האהובות ביותר על אנשים רבים בעולם. אך מה עושים כשבחורף קר מדי וגלידה רק תקרר אותנו יותר? פשוט מכינים את מתכון עוגת "הגלידה וניל" שלפניכם ומעניקים פינוק חם ואוהב לאנשים היקרים לנו, בעזרת מנה שמזכירה את הקינוח האהוב עליהם ביותר, אבל גם תחמם להם את הלב!
אופן הכנת העוגת גלידה:
-
לפני שתתחילו להכין את בלילת העוגה, צרו מעמד לגביעי הגלידה מתבנית חד פעמית (כמו בתמונה), והכניסו את הגביעים לחורים שיצרתם.
מקור תמונה:
houseofhepworths
-
חממו תנור מראש לטמפרטורה של 160 מעלות והחלו להכין את הבלילה.
-
אל קערה בינונית הכניסו ביצים, מים, קמח, שמן, אבקת אפייה, סוכר וניל וקורנפלור, וערבבו היטב.
-
הוסיפו חופן סוכריות צבעוניות לעיסה וערבבו שוב.
-
העבירו את הבלילה אל שק זילוף ומלאו את הגביעים עד כדי ¾ גובה.
-
הכניסו את התבנית אל התנור ואפו כ-25 דקות או עד שהבלילה מתמצקת ומגבלת גוון זהוב.
-
הוציאו את הגביעים מהתנור והניחו להם להתקרר.
-
לאחר שהעוגה התקררה, הקציפו בקערה בינונית אחרת את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצף יציב ואוורירי.
-
העבירו בעדינות את הקצפת לשק זילוף וצרו תלולית מסולסלת מעל כל גביע.
-
פזרו מעט סוכריות צבעוניות מעל והגישו או שמרו במקרר.
טיפ השף:
תוכלו להחליף את הקורנפלור בקקאו לעוגה בטעם שוקולד.