עוגיות שוקולד צ'יפס הן מהסוג האהוב ביותר על ילדים ומבוגרים כאחד, אך החיסרון הגדול איתן הוא העובדה שהן נגמרות מהר מאוד. לכן בפעם הבאה שמתחשק לכם עוגיות טעימות לאחר שאלה חוסלו מהצנצנת, אל תתאכזבו ונסו את מתכון ה"פיצה" שוקולד צ'יפס שלפניכם, שייקח לכם קצת יותר זמן מהרגיל לטרוף את כולה בשל גודלה הייחודי.
רכיבים לעוגיית שוקולד-צ'יפס:
אופן הכנת העוגיית שוקולד-צ'יפס:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
-
כעת, הכניסו אל קערת מערבל המזון חמאה, סוכר, ביצה ותמצית וניל. הפעילו עד שכל חומרי הבצק יתאחדו, רק היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
-
לאחר הערבול הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והמלח, והפעילו שוב את מעבד המזון עד ליצירת בצק.
-
הוסיפו את השוקולד צ'יפס לתערובת הבצק וערבבו עד להטמעתו.
-
הניחו את הבצק בתבנית פיצה מברזל יצוק עם דפנות מעט גבוהות ובקוטר 22-24 ס"מ, הדקו את הבצק בעזרת האצבעות לגובה אחיד על כל התבנית והכניסו לתנור לאפייה בת 10-12 דקות או עד להזהבה.
-
לאחר שה-"פיצה" מוכנה, הוציאו אותה מהתנור, הניחו לה מעט להתקרר והגישו עם מעט בזיקה של אבקת סוכר מעל.