header

מתכון לעוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד

עוגת השוקולד החמה הייתה ספינת הדגל של כל תפריט קינוחים בבתי הקפה של שנים עברו, ולכן אי אפשר היה לחמוק ממנה. בגרסאות עכשוויות אנו מכירים את הפונדנט עם השוקולד הניגר מתוכו, אך עוגת השוקולד החמה, הקלאסית והמנחמת, הייתה עם בסיס "בוצי" בלבד, ועשתה את רוב הרושם שלה בזכות תוספות הגלידה, הקצפת ורוטב השוקולד שהיינו מקבלים איתה. בעזרת המתכון הבא תוכלו לשחזר את החוויה הנהדרת ההיא:

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד מקור תמונה: myrecipes
רכיבים לעוגת שוקולד:
סוכר חום - 2 כוסות
קמח לבן - ¾1 כוסות
אבקת קקאו - ¾ כוס (כהה ולא ממותקת)
אבקת אפייה - 2 כפיות
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
חלב - 1 כוס
קפה שחור - 1 כוס (חזק)
שמן קנולה - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
רכיבים לרוטב שוקולד:
שוקולד מריר - 200 גר' (60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות)
חמאה - 2 כפות
סוכר - 4 כפות
קקאו - 6 כפות
מים - ½ כוס (רותחים)
אופן הכנת העוגת שוקולד:
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות ושמנו תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ.
  2. בקערה גדולה ערבבו היטב סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה ומלח.
  3. צרו גומה במרכז תערובת הקמח והכניסו פנימה ביצים וחלב. ערבבו היטב עד לאיחודם.
  4. הוסיפו את הקפה, השמן והווניל וערבבו היטב שוב, צקו את התערובת לתבנית האפייה ואפו במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי.
  5. פרסו חתיכת עוגה והגישו אותה חמה עם מעט סירופ שוקולד וכדור גלידה וניל בצד.
אופן הכנת הרוטב שוקולד:
  1. הכניסו מים רותחים לקערה עמידה למיקרוגל, הוסיפו סוכר וחמאה, וערבבו היטב עד שימסו.
  2. הוסיפו את הקקאו וערבבו.
  3. חממו את הקערה למשך כ-30 שניות במיקרוגל, הכניסו את השוקולד אל תוך התערובת למשך חצי דקה וערבבו היטב עד שהשוקולד נמס. אם השוקולד לא נמס, הכניסו למיקרוגל לעוד מספר שניות ואז ערבבו שוב עד לקבלת נוזל משחתי וסמיך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.