עוגת השוקולד החמה הייתה ספינת הדגל של כל תפריט קינוחים בבתי הקפה של שנים עברו, ולכן אי אפשר היה לחמוק ממנה. בגרסאות עכשוויות אנו מכירים את הפונדנט עם השוקולד הניגר מתוכו, אך עוגת השוקולד החמה, הקלאסית והמנחמת, הייתה עם בסיס "בוצי" בלבד, ועשתה את רוב הרושם שלה בזכות תוספות הגלידה, הקצפת ורוטב השוקולד שהיינו מקבלים איתה. בעזרת המתכון הבא תוכלו לשחזר את החוויה הנהדרת ההיא:
מקור תמונה:
myrecipes
אופן הכנת העוגת שוקולד:
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות ושמנו תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ.
-
בקערה גדולה ערבבו היטב סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה ומלח.
-
צרו גומה במרכז תערובת הקמח והכניסו פנימה ביצים וחלב. ערבבו היטב עד לאיחודם.
-
הוסיפו את הקפה, השמן והווניל וערבבו היטב שוב, צקו את התערובת לתבנית האפייה ואפו במשך 30-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי.
-
פרסו חתיכת עוגה והגישו אותה חמה עם מעט סירופ שוקולד וכדור גלידה וניל בצד.
אופן הכנת הרוטב שוקולד:
-
הכניסו מים רותחים לקערה עמידה למיקרוגל, הוסיפו סוכר וחמאה, וערבבו היטב עד שימסו.
-
הוסיפו את הקקאו וערבבו.
-
חממו את הקערה למשך כ-30 שניות במיקרוגל, הכניסו את השוקולד אל תוך התערובת למשך חצי דקה וערבבו היטב עד שהשוקולד נמס. אם השוקולד לא נמס, הכניסו למיקרוגל לעוד מספר שניות ואז ערבבו שוב עד לקבלת נוזל משחתי וסמיך.